Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Για το Σχέδιο Προγράμματος

Διαβάζοντας το Πρόγραμμα του Κόμματος κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι το πιο συγκεκριμένο πρόγραμμα για την επανάσταση και την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού στη χώρα μας.

Από τη δεκαετία του '90, μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού, βιώσαμε όλοι την ήττα του οράματος που μας κράταγε όρθιους, πολλοί προσπάθησαν να επιβιώσουν σ' αυτό το σύστημα, πολλές φορές νομίζοντας ότι δίνει και ευκαιρίες (ιδέες όπως ο άξιος και εργατικός επιβραβεύεται), μεγάλη μερίδα ανθρώπων που ήταν μαχητικοί στο κίνημα αποσύρθηκαν και κλείστηκαν σπίτι τους.

Μετά την κρίση του συστήματος που ξέσπασε έπεσαν οι μάσκες του συστήματος, φάνηκε το πραγματικό του πρόσωπο. Μεγάλη μερίδα του λαού το βιώνει ως ένα φαινόμενο που πρέπει να το υποστεί γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση.

Το πρόβλημα, λοιπόν, είναι πώς αυτός ο λαός θα αποκτήσει ξανά όραμα να πειστεί για τη λύση.

Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι πρώην συντρόφων που είχαν αποσυρθεί από το κίνημα, έχοντας πικρίες με το Κόμμα νιώθοντας προδομένοι από την ιδεολογία τους, που σταδιακά ενεργοποιούνται ξανά δίπλα στο Κόμμα, συμμετέχοντας στο κίνημα που έχει αναπτυχθεί από την εκδήλωση της κρίσης.

Παρά τα όποια προβλήματα επιβίωσης αντιμετωπίζει ο καθένας καθημερινά, κάποιοι βρίσκουν το κουράγιο να βγουν μπροστά, δίπλα στο Κόμμα. Αυτό το κομμάτι των ανθρώπων πρέπει να αξιοποιηθεί από τα μέλη του Κόμματος, στην προπαγάνδιση του Προγράμματος.

Τα μέλη του Κόμματος, μαζί με τους οπαδούς, δεν πρέπει να έχουν αναστολές στο να δείξουν στο λαό τη λύση, που τώρα αρχίζει να φαίνεται ότι είναι και η μοναδική διέξοδος από την κρίση.

Να ξεσκεπάζουμε καθημερινά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που δεν αρκούνται μόνο στην καταστροφή των εργασιακών σχέσεων, στην οικονομική εξαθλίωση του λαού μας, αλλά προκειμένου να διασωθούν δεν έχουν σε τίποτα να μας ρίξουν σ' έναν πόλεμο.

Να μη φοβόμαστε να μιλάμε ανοιχτά για την επανάσταση, για το σοσιαλισμό στην Ελλάδα. Υπάρχει σε μεγάλη μερίδα του λαού ο φόβος ότι στο σοσιαλισμό θα χάσει το σπιτάκι του ή το χωραφάκι που κληρονόμησε.

Να τονίσουμε ότι μιλάμε για κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, εξηγώντας τι σημαίνει αυτό. Για να στηθεί η λαϊκή συμμαχία πρέπει να εξειδικευτεί το Πρόγραμμα όσον αφορά τους αγρότες - και τους αυτοαπασχολούμενους, βοηθώντας έτσι τους συντρόφους που δραστηριοποιούνται σ' αυτούς τους χώρους. Είναι πιστεύω δυο χώροι που ο λόγος μας έχει πρόβλημα να πείσει.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι την επανάσταση θα την κάνει μια καλά οργανωμένη πρωτοπορία με την καθοδήγηση του ΚΚΕ.

Αυτό που είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη είναι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας να είναι μαζί μας, να μη στέκεται ενάντια.

Να μη χαρίσουμε κανέναν στο απέναντι στρατόπεδο.

Ο καθένας μας στο περιβάλλον του, στο χώρο δουλειάς του, να βάλει πλάτη για να ξαναδώσουμε ελπίδα και όραμα σ' αυτό το λαό.


Δέσποινα Σοφιανού


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ