Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συνεχίζει να φέρνει τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια

Χτες κατατέθηκαν για ψήφιση στη Βουλή πέντε ρυθμίσεις σε συζήτηση που αφορούσε την κύρωση διεθνούς σύμβασης!

Συνεχίζει η κυβέρνηση την προκλητική της στάση στη Βουλή. Χτες έφερε πέντε τροπολογίες, όχι μόνο σε παντελώς άσχετο νομοσχέδιο, αλλά σε κυρώσεις διεθνών συμβάσεων με το Μαυροβούνιο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα! Οπως ήταν αναμενόμενο, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις και τελικά η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει τις τροπολογίες που ανάμεσα στα άλλα ρύθμιζαν θέματα όπως ποια δικαστήρια είναι αρμόδια για τις υιοθεσίες, ζητήματα των φορτηγών, της λαθροϋλοτομίας και της Αστυνομίας.

Ο παριστάμενος υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Τσιάρας είπε ότι οι εν λόγω τροπολογίες πρέπει να ψηφιστούν μέχρι τα τέλη Φλεβάρη και ανακοίνωσε ότι θα ξαναέρθουν την επόμενη εβδομάδα σε κατεπείγον νομοσχέδιο, χωρίς να πει ποιο θα είναι αυτό.

Στην παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης κατήγγειλε τέτοιου είδους πρακτικές, οι οποίες ακολουθούνται συστηματικά και κατ' εξακολούθηση από την κυβέρνηση. Κάθε μέρα, είπε, έχουμε στη Βουλή νομοσχέδια. Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να φέρει τις τροπολογίες σε συναφή νομοσχέδια και όχι σε άσχετα. Δεν το κάνει, τόνισε, όχι γιατί είναι ανίκανη, αλλά γιατί θέλει να δείξει πως κάνει ό,τι γουστάρει και θα φέρνει ό,τι θέλει και όποτε το θέλει...

Τοποθετούμενος για τη διεθνή συμφωνία με το Μαυροβούνιο, που αφορά την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ένταξή του στην ΕΕ, την καταψήφισε, τονίζοντας ότι είμαστε αντίθετοι με την ίδια την ΕΕ, που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λαών, αλλά του μεγάλου κεφαλαίου, είναι μια ιμπεριαλιστική ένωση και ως εκ τούτου, όπως ήμασταν αντίθετοι με την ένταξη της Ελλάδας, έτσι διαφωνούμε στην ένταξη και άλλων χωρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ