Τρίτη 5 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Στα 8 δισ. ευρώ το Γενάρη

Στα 8 δισ. ευρώ εμφανίζονται στα τέλη Γενάρη 2013 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα προς τους ιδιώτες και αυτό παρά την εκταμίευση ποσών από τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών, σε εκκρεμότητα βρίσκονται και επιστροφές φόρων ύψους 643,3 εκατ. ευρώ, ενώ μειωμένο εμφανίζεται και το λεγόμενο «πρωτογενές πλεόνασμα» του κρατικού προϋπολογισμού σε σχέση με αυτό που εμφάνιζαν το Γενάρη του 2012. Τα παραπάνω, σε συνάρτηση με την υποχώρηση της μάζας των φόρων που εισρέουν στο κρατικό ταμείο, συνθέτουν τις συνεχιζόμενες αστοχίες στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, αποτελούν την προαναγγελία των νέων αντιλαϊκών μέτρων που συζητούν τις μέρες αυτές η συγκυβέρνηση με τα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών.

Το σύνολο των συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου (8 δισ. ευρώ) επιμερίζεται ως εξής: Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης: 4,6 δισ., νοσοκομεία: 1,9 δισ., ΟΤΑ: 846 εκατ. ευρώ, υπουργεία: 493 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ