Τρίτη 5 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ
Τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά

Για σκληρότερη ακόμα λιτότητα τα επόμενα χρόνια έκανε λόγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος, ο οποίος όμως εξέφρασε την πίστη και την ελπίδα, ότι το οικονομικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος, για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού!.. Μίλησε επίσης και αισιόδοξα μηνύματα στην οικονομία, τα οποία συνέδεσε με τους δείκτες συμπεριφοράς του κεφαλαίου.

Οι δηλώσεις Προβόπουλου, έγιναν με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλια χτες το μεσημέρι, όπου και υποστήριξε ότι «έχουμε διανύσει ένα 70% της διαδρομής. Μας απομένει όμως ένα 30%». Για να προσθέσει όμως στη συνέχεια, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας «...αλλά όπως ξέρετε, στον μαραθώνιο το τελευταίο κομμάτι είναι και το πιο δύσκολο και το πιο εξαντλητικό». Και αφού περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τη νέα καταιγίδα των μέτρων που θα ακολουθήσουν, μίλησε για την ανάγκη της εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος ως το τέλος, ως το ολοκληρωτικό δηλαδή τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. «Πιστεύω και ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι το τέλος, για να μην αφήσουμε και τις θυσίες που έχει υποστεί ο λαός να πάνε χαμένες και έτσι στο τέλος να μη χάσουμε αυτήν τη μάχη και να κερδίσουμε το έπαθλο» ανέφερε συγκεκριμένα. Οσο για τα θετικά σημάδια και τα αισιόδοξα μηνύματα στα οποία αναφέρθηκε, αυτά αφορούν τις θετικές εξελίξεις στο χώρο του τραπεζικού κεφαλαίου. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι «οι τράπεζες βρίσκονται σε θετική πορεία», ενώ ανέφερε ότι το Φλεβάρη επέστρεψαν περί τα 2 δισ. ευρώ, ενώ από τον Ιούνη και μετά έχουν επιστρέψει περίπου 16 - 17 δισ. ευρώ.

Αποτιμώντας τα αποτελέσματα των σκληρών πολιτικών λιτότητας των τελευταίων τριών χρόνων, μίλησε για την επίτευξη μεγάλης προόδου στη «δημοσιονομική εξυγίανση», την απόκτηση της «χαμένης ανταγωνιστικότητας» και τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ