Τρίτη 5 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ
Στα τέλη Μάρτη η συμφωνία με την Κύπρο

Χωρίς οριστική απόφαση για την Κύπρο και το επικείμενο μνημόνιο με την τρόικα ολοκληρώθηκε χτες βράδυ το Γιούρογκρουπ. Εν αναμονή των διαπραγματεύσεων με τη νέα κυβέρνηση, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν κατέληξαν στις λεπτομέρειες για τη δανειακή σύμβαση της Κύπρου, εκφράζοντας ωστόσο την πρόθεσή τους για ολοκλήρωση της συμφωνίας ως τα τέλη του Μάρτη.

Στην ανακοίνωση του, το Γιούρογκρουπ εξέφρασε ικανοποίηση για την πορεία των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων στην Ελλάδα, καλώντας την κυβέρνηση να συνεχίσει εντατικά τις μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να υπερκαλύψει τα προαπαιτούμενα για τη δόση του Μάρτη.

Μιλώντας χτες στην Bild Zeitung, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι το χρέος της Ελλάδας δε θα αναδιαρθρωθεί ξανά φέτος και ότι παρερμηνεύτηκαν προηγούμενες δηλώσεις του για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους το 2013. Σχετικά με την Κύπρο, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών είπε ότι «η χρεοκοπία δεν θα πρέπει καν να συζητείται, το φαινόμενο του ντόμινο στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρωζώνη θα ήταν ανυπολόγιστο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ