Τρίτη 5 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αντίθετο στη λογική «ρετιρέ» και «υπόγεια»

Παρέμβαση του Σπ. Χαλβατζή στη συζήτηση για την τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής

To KKE, εδώ και χρόνια, έχει καταγγείλει το διαχωρισμό των εργατοϋπαλλήλων σε «ρετιρέ» και «υπόγεια», γιατί αυτή η πολιτική έχει στόχο τη διαίρεση και την αντιπαράθεση των εργαζομένων και την αποδοχή της λογικής της προς τα κάτω ισοπέδωσης των δικαιωμάτων. Με αυτό το σκεπτικό, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής καταψήφισε άρθρο που τροποποιεί τον κανονισμό της Βουλής και προβλέπει νέες μειώσεις στους μισθούς των υπαλλήλων της.

Είναι γνωστό, τόνισε, ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο με προνόμια και με την πολιτική εξαγορά ή χειραγώγηση εργαζομένων και αυτό γίνεται στο δημόσιο διαχρονικά, συνήθως με διάφορα επιδόματα. Εμείς, είπε, είμαστε υπέρ της εφαρμογής των κλαδικών συμβάσεων και την ενιαία τήρησή τους και αυτό αφορά και τους εργαζόμενους της Βουλής. Τόνισε ακόμα ότι το ΚΚΕ δεν έχει αντίρρηση στη μείωση των μετακλητών υπαλλήλων και των ωρών υπερωριακής απασχόλησης και υπενθύμισε ότι το Κόμμα δεν αποδέχτηκε τη χρησιμοποίηση της δυνατότητας να γίνεται κάποιος μετακλητός μόνιμος υπάλληλος της Βουλής.

Σχετικά με την προτεινόμενη μείωση των επιχορηγήσεων της Βουλής προς διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει εκφράσει την αντίθεσή του συνολικά για το θέμα των ΜΚΟ, υπενθυμίζοντας ότι αυτές σχεδόν στο σύνολό τους είναι οργανώσεις που εκφράζουν και υλοποιούν κυβερνητικές πολιτικές και κάποιες από αυτές λειτουργούν ως προπομποί για παρεμβάσεις, ακόμα και για στρατιωτικές επεμβάσεις κατά λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ