Τρίτη 5 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Πληθαίνουν οι κινητοποιήσεις για τις 8 Μάρτη

Στην Αθήνα, στα Προπύλαια στις 6 μ.μ.

Με περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς ετοιμάζουν τον αγωνιστικό γιορτασμό της 8ης Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, ενώ αυξάνονται οι κινητοποιήσεις που συνδιοργανώνουν την Παρασκευή σε όλη τη χώρα (βλέπε ένθετο).

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής «Ο Προμηθέας» απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση και ειδικό κάλεσμα στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα συνδικάτα, να ενισχύσουν τις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές και καταλήγει: «Σήμερα, έχουμε ένα λόγο παραπάνω να διδαχτούμε από την ιστορία, να ξεσηκωθούμε και να διεκδικήσουμε γιατί υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις για την πλήρη κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών».

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης που έχουν αποφασίσει, οι δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα, στις 10 το πρωί, περιοδεία στο Κέντρο Υποστήριξης του ΟΤΕ (Ιεροσολύμων και Σπάρτης) ενώ στις 5 το απόγευμα θα προχωρήσουν σε εξόρμηση στα εμπορικά μαγαζιά της οδού Πατησίων.

Ακόμα, την Πέμπτη 7 Μάρτη, στις 9 το πρωί, θα γίνει περιοδεία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρωτοβουλίες συνδικάτων

Στα παραπάνω προστίθενται οι πρωτοβουλίες των συνδικάτων: Αύριο, Τετάρτη, εκδηλώσεις έχουν προγραμματίσει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικών στις 16.30, στα γραφεία του (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, Ομόνοια) και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στις 19.30, στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης (στο κτίριο του Δημαρχείου, Σοφοκλή Βενιζέλου 112-114). Σύσκεψη θα πραγματοποιήσει, επίσης την Τετάρτη, το Συνδικάτο Φάρμακου - Καλλυντικού στις 18.00 στα γραφεία του (Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όροφος). Εκδήλωση με θέμα «Αλληλεγγύη ή Φιλανθρωπία», οργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ), στις 7 Μάρτη στις 10.00, στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος).

Στη Λάρισα το Εργατικό Κέντρο έχει κηρύξει στάση εργασίας, διάρκειας μιας ώρας, την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Μάρτη, σε όλους τους κλάδους του νομού, και καλεί τα σωματεία να την αξιοποιήσουν για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στους χώρους δουλειάς.

Πολύμορφη δράση σε πολλές πόλεις

Εξορμήσεις και περιοδείες οργανώνουν οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ από κοινού με την Κοινωνική Συμμαχία και στη Δυτική Μακεδονία σε εργοστάσια, μαγαζιά, νοσοκομεία και υπηρεσίες. Το πρωί της Παρασκευής θα προχωρήσουν σε μια σειρά παραστάσεις διαμαρτυρίας: Στη ΔΕΗ στην Κοζάνη, ενάντια στα χαράτσια και τις αυξήσεις στο ρεύμα, αλλά και στα νοσοκομεία στα Γρεβενά, στην Καστοριά, στη Φλώρινα, στην Πτολεμαΐδα και στο Κέντρο Υγείας στη Σιάτιστα, για τις ελλείψεις, τα κενά και τις πληρωμές που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια και οι γυναίκες που ανήκουν σε αυτή.

Στα Γιάννενα ο Σύλλογος της ΟΓΕ, σήμερα, προχωρά σε συζήτηση με σπουδάστριες στα ΤΕΙ αλλά και στην ειδικότητα των βοηθών νοσηλευτών στην ΕΠΑΣ ενώ προγραμματίζει σύσκεψη την Τετάρτη στις 19.00 στο Πέραμα, στο παλιό δημαρχείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ