Παρασκευή 8 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Σταθερός πυλώνας στην αντιλαϊκή πολιτική

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας είχε χτες ο Ε. Βενιζέλος

Εγγυήσεις ότι το κόμμα του αποτελεί πυλώνα στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής που συνδιαμορφώνει η κυβέρνηση με την τρόικα, έδωσε ο Ε. Βενιζέλος, ο οποίος συναντήθηκε χτες με την τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα θέματα της διαθεσιμότητας - απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και η περαιτέρω μείωση των μισθών.

Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Ε. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «στηρίζει τα διαρθρωτικά μέτρα» και «το σχέδιο για την αξιολόγηση και την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων», αλλά σημείωσε ότι «χρειαζόμαστε και τη στήριξη της κοινωνίας», επιδιώκοντας ουσιαστικά να δημιουργήσει κλίμα κοινωνικής συναίνεσης με υποταγή των εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, η Ιπποκράτους διοχέτευε χτες ότι η τρόικα δεν το συνέδεσε «με την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου», αλλά «ζήτησε τα οργανογράμματα όχι μόνο της κεντρικής κυβέρνησης αλλά και των περιφερειακών υπηρεσιών, των ΔΕΚΟ και των κρατικών οργανισμών», δείχνοντας ότι διευρύνεται το πεδίο των χώρων απ' όπου θα απολυθούν εργαζόμενοι.

Κοροϊδεύοντας το λαό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την Ιπποκράτους, ανέφερε στους επικεφαλείς της τρόικας ότι «η Ελλάδα δεν αντέχει ούτε κοινωνικά, ούτε οικονομικά, ούτε πολιτικά να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα». Σχετικά με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις ενστάσεις που καταθέτει η τρόικα αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο, ο Ε. Βενιζέλος τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον των τραπεζών να δώσουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν τα κόκκινα δάνεια γιατί αλλιώς θα διογκωθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ