Παρασκευή 8 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Τάξεις συγκρούονται

Βγήκε απ' τα ρούχα του ο υπουργός Οικονομικών, γιατί - λέει - οι λαϊκιστές συνδέουν τους θανάτους των δύο φοιτητών στη Λάρισα με την πολιτική της κυβέρνησής του για το πετρέλαιο. Και, για να αντικρούσει το λαϊκισμό, ανακοίνωσε ότι η πολιτική πέτυχε, αφού αύξησε τα έσοδα από τους φόρους στο πετρέλαιο. Αλλα, τα μέτρα του υπουργού, που, κατά δήλωσή του, φοβάται να βγει από το σπίτι του, κι άλλα όσων βγαίνουν πια από το σπίτι τους, για να υπερασπίσουν τη ζωή των παιδιών τους.

***

Τρελά κέρδη από τον τουρισμό περιμένουν φέτος οι ξενοδόχοι στην Κρήτη. Εχουν ρίξει ήδη το μισθό στα 250 ευρώ. Αν αξιοποιήσουν, μάλιστα, και την πλατφόρμα για προσέλκυση εθελοντών που σκαρφίστηκε μια ομάδα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας μπορούν να εξασφαλίσουν την απόλυτα χρήσιμη εργατική δύναμη: Με μηδενικό μισθό και αντάλλαγμα την «εργασιακή εμπειρία». Ετσι, δε θα υστερούν από άλλους καπιταλιστές, στους οποίους η κυβέρνηση προσφέρει τζάμπα νέους εργάτες κατευθείαν από τις σχολές στο όνομα της μαθητείας.

***

Τρελά κέρδη περιμένουν και οι εφοπλιστές. Με το νομοσχέδιο για τη ναυτιλία κερδίζουν όχι μόνο σε μεροκάματα που δε θα δίνουν για τέσσερις μήνες, αλλά και σε ασφαλιστικές εισφορές. Ξεσηκώνονται στο ΝΑΤ, καθώς μόνο από αυτές τις ρυθμίσεις θα λείψουν 100 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ποιος τους ακούει. Εξάλλου, η κυβέρνηση έχει κάνει καθαρό ότι εκεί κατά τη μέση της άνοιξης θα φέρει νέο ασφαλιστικό. Το οποίο, με δεδομένο ότι τα Ταμεία δε θα μπορούν πια να δίνουν συντάξεις, θα επιταχύνει τη διαδικασία για την «εθνική σύνταξη», κάτι λιγότερο, δηλαδή, κι από όσα ελάχιστα παίρνουν στον ΟΓΑ. Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές τρίβουν ήδη τα χέρια τους.

***

Αναμενόμενα τα χολεριασμένα λόγια για τον Τσάβες στο σύνολο του αστικού Τύπου. Καταγράφονται, για να υπενθυμίζουν το άσβεστο μίσος της αστικής τάξης για τους λαούς που επιλέγουν το δικό τους δρόμο.

***

Η ομολογία από την Google ότι έδινε επί τέσσερα χρόνια στοιχεία στο FBI για χιλιάδες χρήστες, που αμέριμνοι πίστευαν ότι η καλή εταιρεία υπάρχει για να ευνοεί την κοινωνική δικτύωση, ας κάνει πιο προσεκτικούς όσους ακόμα τρέφουν αυταπάτες ότι ένα μονοπώλιο μπορεί να είναι και κοινωφελές.

***

Μέρα που 'ναι: Τα δύο κορίτσια 15 και 17 χρόνων που σύρθηκαν ξανά και ξανά στην Ασφάλεια στην Ιερισσό, με την αξίωση να καρφώσουν συμμαθητές τους για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους χρυσοθήρες, είχαν την ευκαιρία να μάθουν από πρώτο χέρι ότι η βία πάνω τους δεν ήταν έμφυλη, αλλά απλά ταξική. Το ίδιο και οι μάνες τους που παλεύουν δίπλα στους άντρες και τους γιους τους ενάντια σ' ένα μονοπώλιο και την κυβέρνησή του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εργαζόμενοι πληρώνουν τη νύφη... (2016-02-07 00:00:00.0)
Προαναγγελία απολύσεων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (2015-02-19 00:00:00.0)
Συνεργασία και ανταγωνισμός (2011-06-17 00:00:00.0)
Καλοκαιρινή παγωνιά... (2005-07-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ