Πέμπτη 30 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Εντυπωσιοθηρία και κάλπικα διλήμματα

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα μίλησε χτες ο Αλ. Τσίπρας

Συντηρώντας το κάλπικο δίλημμα περί «δεξιάς - αριστεράς», ο Αλ. Τσίπρας μίλησε χτες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για το πόσο «επικίνδυνη» και πόσο «δεξιά» είναι αυτή η κυβέρνηση «βγαλμένη απ' τα σκοτεινά χρόνια του διχασμού» που «δεν έχει καμία σχέση με το πρόσφατο παρελθόν της ΝΔ». Με τέτοια φρασεολογία, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να υψώσει πλαστά τείχη ανάμεσα στο λαό που πλήττεται από τον ίδιο εχθρό, τα μονοπώλια και συμβάλλει στο να βγει λάδι η ΝΔ ως καθαρόαιμος εκπρόσωπός τους.

Για να στοιχειοθετήσει τα όσα αποδίδει στη ΝΔ, κατήγγειλε υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών, μη ύπαρξη Υπουργικού Συμβουλίου κ.λπ., υπονοώντας ότι η κρίση οφείλεται σε δυσλειτουργίες τους αστικού συστήματος και υποσχόμενος έμμεσα ότι η ζωή του λαού θα αλλάξει προς το καλύτερο, αν εκλεγεί αυτός στην κυβέρνηση και ενισχύσει τη λειτουργία των θεσμών της αστικής δημοκρατίας.

Σε άλλο σημείο, ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ σαν ομήρους του Α. Σαμαρά που τους επιβάλλει τη θέλησή του. «Οι μικροί κυβερνητικοί εταίροι αδυνατούν να επιβάλλουν το στοιχειώδες» ανέφερε, ρωτώντας τους «ποιο είναι το δικό τους όριο», «πόσους άλλους διασυρμούς είναι διατεθειμένοι να αντέξουν» και «για πόσο θα αντέχουν να παριστάνουν τα δεκανίκια του κ. Σαμαρά και να παραμένουν στην κυβέρνηση όταν δεν μπορούν πια στοιχειωδώς να επιβάλουν το αυτονόητο»!

Είναι φανερή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τα δυο κόμματα από το κάδρο της συνευθύνης για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, φιλοδοξώντας προφανώς να αναβαθμίσει το ρόλο του στους ανταγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη στο λεγόμενο χώρο της κεντροαριστεράς. Με όρους καθαρά επικοινωνιακούς και εντυπωσιοθηρίας, υπηρετώντας ταυτόχρονα το δίπολο ως σύνολο, ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τον Α. Σαμαρά σε ντιμπέιτ, όπου θέλει, ακόμα και στην τηλεόραση και με όποιους όρους θέλει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ