Πέμπτη 30 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
«Χωρίς δεσμεύσεις» η επανέναρξη των συνομιλιών

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Στοιχεία για τη μείωση που παρουσιάζουν πλέον οι καταθέσεις στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα, μετά το «κούρεμα» και με μεγάλα θύματα τα ταμεία σύνταξης και πρόνοιας, που επί χρόνια πλήρωναν οι εργαζόμενοι, έδωσε χτες η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν την Τράπεζα Κύπρου, οι καταθέσεις του συστήματος παρουσιάζουν μείωση 6,3 δισ. ευρώ το τελευταίο τετράμηνο, κυρίως λόγω των απωλειών σε καταθέσεις ξένων.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις δε θα συνεχισθούν από εκεί που τερματίστηκαν το καλοκαίρι του 2012, επαληθεύοντας ότι επιδιώκει μια νέα διαδικασία, χωρίς να θεωρούνται δεδομένες οι προτάσεις που είχαν πέσει στο τραπέζι επί προεδρίας Χριστόφια.

Σε γραπτή δήλωσή του, μετά τη συνάντησή του με τον ειδικό σύμβουλο των Ηνωμένων Εθνών, πριν το σημερινό δείπνο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, ο κύπριος Πρόεδρος ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, ότι «όποιες προτάσεις υποβλήθηκαν από την ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά απορρίπτονται από την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων και του λαού, κατ' ουδένα τρόπο δε με δεσμεύουν αλλά και απορρίπτονται».

Ο ίδιος ανακοινώνει ότι στη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου στις 15 Ιούνη θα παρουσιάσει ολοκληρωμένες προτάσεις για την αναβάθμιση του ρόλου του Εθνικού Συμβουλίου, το διορισμό συνομιλητή, τις ομάδες εργασίας και εμπειρογνωμόνων, την ετοιμασία συνολικού πλαισίου προτάσεων και της νέας διαδικασίας που θα πρέπει να συμφωνηθεί προ της έναρξης του όποιου νέου κύκλου συνομιλιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ