Πέμπτη 30 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ «ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»
Συζητούν επέκταση του κατηγορητηρίου

Το ΚΚΕ είχε εξαρχής προτείνει να ελεγχθεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου και για το αδίκημα της απιστίας

Tη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τους χειρισμούς που έκανε ως υπουργός Οικονομικών στη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, ζητούν βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, με κείμενο που υπογράφουν και κατέθεσαν χτες στον πρόεδρο της Βουλής.

Σύμφωνα με την πρόταση, στα αδικήματα που διερευνά σε βάρος του Γ. Παπακωνσταντίνου η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, πρέπει να προστεθεί και το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος. Κι αυτό επειδή, όπως προκύπτει από έγγραφο των γαλλικών αρχών που έφτασε πρόσφατα στην προανακριτική, τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ διαβιβάστηκαν στην Ελλάδα για φορολογικό έλεγχο.

Μέχρι τώρα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου ισχυρίζονταν ότι η λίστα Λαγκάρντ έφτασε στα χέρια του άτυπα και ως παράνομο προϊόν υποκλοπής δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί νόμιμα για τη φορολόγηση των ατόμων που ήταν στη λίστα με τις καταθέσεις σε τράπεζα της Ελβετίας. Η συγκεκριμένη πρόταση αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη βδομάδα και μετά από σχετική ψηφοφορία θα αποφασιστεί εάν θα γίνεται δεκτή ή όχι η διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, όταν συζητούνταν στη Βουλή η συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ, είχε προτείνει να συμπεριληφθεί η απιστία στα αδικήματα για τα οποία θα έπρεπε να ελεγχθεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Στην ανακοίνωσή της ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπάρχουν ενδείξεις για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους δύο υπουργούς: Γεώργιο Παπακωνσταντίνου (νόθευση εγγράφου, υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία, παράβαση καθήκοντος, πλαστογραφία) και Ευάγγελο Βενιζέλο (υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία και παράβαση καθήκοντος) για τα οποία η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα τοποθετηθεί αναλυτικά στη Βουλή.

Η έρευνα της υπόθεσης δεν πρέπει να περιορισθεί μόνον στους πιο πάνω αναφερόμενους αλλά θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες και κάθε άλλου εμπλεκομένου, και ιδιαίτερα του Γεωργίου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου που ως πρωθυπουργοί είχαν την πρώτη τουλάχιστον πολιτική ευθύνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ