Παρασκευή 13 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για την υγεία μας...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΧΙ, ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ, όσοι τυχόν ακούσατε να λένε ότι βρίσκονται στα ύψη φέτος τα αμνοερίφια. Δεν πρόκειται για γενετική μετάλλαξη του αρνιού σε κάποιο είδος πτηνού! Η εξήγηση βρίσκεται στην κρεαταγορά κι όσοι πάτε σήμερα (τελευταία μέρα) θα ανακαλύψετε τι ακριβώς σημαίνει η προαναφερόμενη διατύπωση!

Αν δείτε κάπου να καραδοκεί και την Μιλένα Αποστολάκη δεν είναι τίποτε. Πρόκειται για τους ελέγχους του υπουργείου Ανάπτυξης στην αγορά. Τραβάνε ...τις τιμές να πέσουν παρακάτω.

Οσο για τους συνταξιούχους, η κυβέρνηση φρόντισε με την πολιτική για τις συντάξεις να διασφαλίσει την υγεία τους. Ξέρετε δα, τι τριγλυκερίδια, τι λίπη, τι ορμόνες και άλλα τέτοια ανθυγιεινά πράγματα έχει το αρνί. Στην ηλικία τους, αυτά απαγορεύονται αυστηρώς!

Ολα κι όλα, στα θέματα της υγείας, οι κυβερνώντες είναι απόλυτοι και δε σηκώνουν κουβέντα.

ΕΙΧΑΜΕ ΤΙΣ προάλλες την αναβολή μέρους του δικού μας εξοπλιστικού προγράμματος κι ακούσαμε τα ίδια και από την πλευρά της Τουρκίας. Η γειτονική χώρα άφησε για αργότερα τη δαπάνη 7,5 τρισεκατομμυρίων δραχμών!

Εδώ ο Σημίτης επικαλέστηκε την ανάγκη για κοινωνική πολιτική και η Τουρκία την οικονομική κρίση που έχει «χτυπήσει» τη χώρα. Ασχέτως αν το εννοούν αυτό που είπαν, και οι δυο κυβερνήσεις απεικονίζουν μια δραματική κατάσταση για τους δυο λαούς.

Κι εδώ βέβαια σκέφτεται κανείς, πώς είναι δυνατόν δυο κράτη, που οι κάτοικοί τους έχουν προβλήματα τεράστια, να χαλάνε τέτοια μυθικά ποσά για το ενδεχόμενο πολέμου, που θα προσθέσει άλλα τόσα και περισσότερα προβλήματα!

Και ακούγεται και είναι παράλογο. Φυσικά, όλοι ξέρουμε και τους ένοχους και τις αιτίες γι' αυτήν την κατάσταση. Ομως, κάτι τέτοιες ειδήσεις είναι που πρέπει να μας κάνουν να σκεφτούμε, μήπως πρέπει, επιτέλους, να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Πρώτα από όλα βέβαια, να ξεφορτωθούμε αμφότεροι τους κάθε λογής «προστάτες».


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ