Παρασκευή 13 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ
Μέτρα ΚΟΡΟΪΔΙΑ για τη λειψυδρία

«Σήμερα σ' όλη την Ελλάδα βρέχει»! Κάπως έτσι - και μιλώντας απολύτως σοβαρά - προσπάθησε χτες ο υπουργός Γεωργίας να κουκουλώσει τις τεράστιες ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για το τεράστιο πρόβλημα της λειψυδρίας, το οποίο αφ' ενός θέτει σε κίνδυνο τη φετινή αγροτική παραγωγή, αφ' ετέρου προδικάζει μεγάλες ελλείψεις νερού στις νησιωτικές - και όχι μόνο - περιοχές για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για τα υποτιθέμενα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος της λειψυδρίας, ο Γ. Ανωμερίτης ανέφερε απλά και μόνο ότι «έχουν διασφαλιστεί οι αναγκαίες πιστώσεις έργων έκτακτης ανάγκης», ενώ σε ό,τι αφορά στις λεγόμενες... μεσομακροπρόθεσμες δράσεις ο υπουργός ανακοίνωσε ότι περί τα τέλη Μάη θα γίνει... μια νέα σύσκεψη.

Η νέα κυβερνητική πρόκληση φέρνει στο προσκήνιο τις προτάσεις που πρόσφατα διατύπωσε το ΚΚΕ - με ειδική ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ - και οι οποίες προβλέπουν την προώθηση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την ουσιαστική και μόνιμη αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας. Χτες, επίσης, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας ζήτησαν από την κυβέρνηση την εφαρμογή άμεσων μέτρων, που αφορούν στην ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με τον υφυπουργό Γεωργίας Φώτη Χατζημιχάλη.


ΣΕΛ.  12

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ