Κυριακή 22 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Αχτίδα» ελπίδας για το λαό της Μολδαβίας

Μολδαβία 2001. Δέκα περίπου χρόνια μετά τη μεγάλη ανατροπή πρόβαλε δύο μήνες πριν μια αχτίδα φωτός, όταν από τις βουλευτικές εκλογές αναδείχτηκε πρώτο το Κόμμα των Κομμουνιστών της Δημοκρατίας της Μολδαβίας (ΚΚΔΜ).

Σ' αυτή την ελπιδοφόρα συγκυρία, έπειτα από πρόσκληση του Α` Γραμματέα του ΚΚΔΜ και Προέδρου σήμερα της χώρας Βλαντιμίρ Βορόνιν - την οποία απηύθυνε κατά την παρουσία του στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ - επισκέφτηκε τη Μολδαβία από τις 11 έως τις 13 Απρίλη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κόμματος.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με ανώτατους κρατικούς και κομματικούς παράγοντες, καθώς και με τον Β. Βορόνιν και να επισκεφτεί εργοστάσια. Κάπου στο ενδιάμεσο των συναντήσεων ξεναγήθηκε σε ιστορικά μνημεία, μεταξύ των οποίων και σε αυτό της αιώνιας φλόγας, στην πλατεία όπου υπάρχουν οι τάφοι εκατοντάδων ηρώων αγωνιστών όλων των πολέμων, ένα διεθνές μνημείο, ένας τόπος ιερός για τους όλους τους λαούς της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Η επίσκεψη υπήρξε απόλυτα επιτυχής, αφήνοντας σε όσους την παρακολούθησαν χρήσιμα συμπεράσματα και τις καλύτερες εντυπώσεις από τη ζεστή φιλοξενία του ΚΚΔΜ.


Βάσω ΝΙΕΡΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ