Κυριακή 22 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
1η ΣΕΛΙΔΑ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΕΡΓΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ
Πανελλαδικό ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ για σύγχρονη Κοινωνική Ασφάλιση

Η πρόβλεψη επιβεβαιώθηκε. Η κυβέρνηση πατώντας επί πτωμάτων και αξιοποιώντας την αρχή που έκανε η ΝΔ, ανακοίνωσε κυνικά ότι θέλει να οδηγήσει το σύνολο του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τις νέες ηλικίες και τις γυναίκες, σε ένα νέο Γολγοθά με μοναδική κατάληξη τη Σταύρωσή τους. Απλώς, τροποποίησε το «κνούτο», με το «καρότο» του δήθεν διαλόγου.

Οι εργαζόμενοι έδωσαν ήδη μια πρώτη απάντηση. Δήλωσαν μαχητικά πως ένα διάλογο αναγνωρίζουν μόνο. Αυτόν που διεξάγεται με τη γλώσσα του ενωτικού, οργανωμένου, πολύμορφου αγώνα. Μόνο ένας τέτοιος διάλογος, της πίεσης και της διεκδίκησης, μπορεί να φέρει ορισμένα κατ' αρχήν αποτελέσματα, να κερδηθεί για τους εργαζόμενους χρόνος, έτσι ώστε να μην περιοριστούν σε έναν αγώνα απλώς αμυντικό, διατήρησης των κεκτημένων, αλλά να διεκδικήσουν ταυτόχρονα σύγχρονα αιτήματα με βάση τις πραγματικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Ο αγώνας δε χωρίζεται κατά γενεές και επαγγέλματα. Πρέπει να είναι ενωτικός, με ενιαία αιτήματα και συνθήματα. Στη μαζική προειδοποίηση της Πέμπτης, 26 του Απρίλη, με την 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική, πανδημοσιοϋπαλληλική, απεργία και τα συλλαλητήρια, θα είμαστε όλοι εκεί, με την απόφαση να συνεχίσουμε χωρίς σταματημό.


ΣΕΛ.  6   -   10,    16   -   17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ