Παρασκευή 20 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα

Σε κοινή δράση και αγώνα, κάλεσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας, «όλες τις προοδευτικές, δημοκρατικές, αριστερές δυνάμεις και προσωπικότητες του τόπου», για να «αποτραπούν αποτελεσματικά τα νέα αντιλαϊκά μέτρα», που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τις μεταβολές στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Τσοβόλας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χτες, κάλεσε «την ηγεσία του ΚΚΕ, του Συνασπισμού και των άλλων προοδευτικών δυνάμεων, να αγωνιστούν», προκειμένου, όπως είπε: «Να συσπειρώσουμε τα λαϊκά στρώματα, ώστε να αναδείξουμε την άλλη πρόταση, για ένα άλλο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, να ενεργοποιήσουμε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που θίγεται απ' αυτά τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν και έτσι να αποτρέψουμε αποτελεσματικά την κυβέρνηση και τη ΝΔ, στο να προχωρήσουν στη νέα δέσμη μέτρων, που είναι λαίλαπα για αφαίρεση νέων δικαιωμάτων και κατακτήσεων του ελληνικού λαού».

Σε άλλο σημείο, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες, μίλησε για «σκληρά μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, που χαρακτηρίζονται από κοινωνική αναλγησία, από άδικη και άνιση κατανομή των ασφαλιστικών βαρών υπέρ του κράτους και της μεγάλης εργοδοσίας και σε βάρος των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επαγγελματιών». Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ χαρακτήρισε «αναξιόπιστη την κυβέρνηση», αφού, όπως ανέφερε, δεν τήρησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για τη διατήρηση «του ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση», αλλά και για τις αυξήσεις «στις κατώτατες συντάξεις».

Τέλος, ο Δ. Τσοβόλας παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του, δηλώνοντας ότι το «ΔΗΚΚΙ δεν καταγγέλλει απλά αυτά τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, αλλά προτείνει ταυτοχρόνως μέτρα ρεαλιστικά, προοδευτικά, που μπορούν να κάνουν το ασφαλιστικό σύστημα, να αντιμετωπίσει τα ταμειακά του προβλήματα, να γίνει ένα δίκαιο και εγγυημένο δημόσιο σύστημα ασφάλισης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ