Παρασκευή 20 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Βρόντηξε το λιμάνι

Βροντερή ήταν η χθεσινή απάντηση της εργατικής τάξης του Πειραιά στην αντιασφαλιστική λαίλαπα των κυβερνητικών μέτρων και αυτή ήταν μόνο η αρχή. Τις προσεχείς ημέρες, οι αντιδράσεις των εργαζομένων θα κλιμακωθούν με μπροστάρηδες τα ταξικά τους σωματεία.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής για τη σωτηρία του Ασφαλιστικού, από νωρίς συνέρεαν εργαζόμενοι από όλες τις γωνίες του Πειραιά στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, η οποία τελικά γέμισε ασφυκτικά. «Ούτε μοιραίο, ούτε, πολύ περισσότερο, αναγκαίο είναι να οδηγηθούμε σαν τα πρόβατα στη σφαγή», τόνισε ο Ιορδάνης Πουντίδης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης. Και πρόσθεσε: «Για να κάνει πίσω η κυβέρνηση ή να πάει από εκεί που ήρθε, χρειάζεται ρωμαλέα, συντονισμένη, ενωτική στη βάση αντίσταση και οργάνωση στους χώρους δουλιάς για να ξυπνήσουν συνειδήσεις».

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, πρόεδρος του Σωματείου Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», αφού παρατήρησε ότι με τιμητική εξαίρεση το ΚΚΕ η κυβέρνηση έχει στο πλευρό της όλα τα κόμματα της Βουλής, τα ΜΜΕ και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, κατήγγειλε την αστυνομοκρατία που επικρατούσε από το πρωί στον Πειραιά, λέγοντας: «Τι φοβούνται; Τον εχθρό λαό; Ναι, αυτό φοβούνται, αλλά να ξέρουν ότι θα μείνουν πολλές μέρες άγρυπνες οι μονάδες καταστολής. Εμείς θα συνεχίσουμε, θα εντείνουμε τους αγώνες μας. Κάθε μέρα, θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις μορφές πάλης σ' αυτόν τον αγώνα».

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά. Στο πλευρό των εργατών ήταν αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Μήνυμα συμπαράστασης έστειλαν και οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ