Παρασκευή 20 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Δίνουμε τη μεγάλη απάντηση

Με την προειδοποίηση ότι «το ασφαλιστικό δεν είναι ούτε για διάλυση, ούτε για παζάρια», το Πανεργατικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), με ανακοίνωσή του, καλεί τους εργαζόμενους σε απεργιακή επιφυλακή ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τις εξαγγελίες της για την κοινωνική ασφάλιση έρχεται να κατεδαφίσει ό,τι η εργατική τάξη και το ταξικό συνδικαλιστικό της κίνημα με κόπο, με ιδρώτα και αγώνα οικοδόμησαν.

Η «κοπτική - ραπτική» της ΠΑΣΟΚικής προπαγάνδας, όση μαεστρία κι αν διαθέτει, δε θα καταφέρει να κοροϊδέψει τα λαϊκά στρώματα για το έγκλημα που επιχειρεί. Ακόμα και μια απλή ανάγνωση του χτεσινοβραδινού κυβερνητικού κειμένου φτάνει για να φανεί ότι:

1. Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνονται για όλους (άντρες, γυναίκες) στα 65. Η εφαρμογή όποιας μεταβατικής διάταξης στόχο έχει τη διάσπαση των εργαζομένων και τη σαλαμοποίηση των αντιδράσεων. Εξάλλου και αυτή ακόμα η μεταβατική διάταξη αφορά μόνο ένα 3% έως 5% των μισθωτών.

2. Μειώνεται το ύψος της σύνταξης για όλους χωρίς εξαίρεση και με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της και με τη γενίκευση των ρυθμίσεων που μέχρι τώρα ισχύουν μόνο για όσους έπιασαν δουλιά μετά την 1/1/1993.

3. Η επικουρική ασφάλιση δίνεται προίκα στο μεγάλο κεφάλαιο και στο ιδιωτικό τραπεζοπιστωτικό σύστημα.

4. Προκλητική είναι και η ρύθμιση που προτείνει μειωμένη συνταξιοδότηση μετά από 40 χρόνια δουλιάς ή 12.000 ένσημα, αφού σε συνθήκες ανεργίας μόνο σαν όνειρο θερινής νύχτας θα είναι η συμπλήρωση αυτών των προϋποθέσεων.

5. Τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα θα καρατομηθούν.

6. Οι ενοποιήσεις ταμείων και οι τεχνητές συγκολλήσεις κύριων και επικουρικών ταμείων, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με τον κυβερνητικό διοικητικό ασφυκτικό έλεγχο, αποτελεί σαρωτικό ισοπέδωμα.

Και μονάχα αυτός ο περιορισμένος και πρώτος σχολιασμός των κυβερνητικών εξαγγελιών φτάνει για να δείξει ότι αυτές αποτελούν τη μεγάλη ανατροπή. Την ανατροπή αυτή κανένας «κοινωνικός διάλογος», κανένα παζάρι δε θα καταφέρει να φτιασιδώσει. Οι φιλότιμες προσπάθειες του ΣΕΒ και των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πέσουν στο κενό.

Καλούμε τους απλούς ανθρώπους της δουλιάς, όλοι μαζί, να δώσουμε την αγωνιστική άμεση απάντηση με τις σημερινές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα σε απεργιακή επιφυλακή.

Τώρα η Πρωτομαγιά του 2001 παίρνει πλέον νέα, ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Θα αποτελέσει την μεγάλη απάντηση του ταξικού κινήματος στη μεγάλη πρόκληση της αντιασφαλιστικής επίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ