Παρασκευή 20 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο πόδι όλες οι γειτονιές

Από όλες τις γωνιές και τις γειτονιές της Αθήνας στάλθηκε χτες το απόγευμα, το πρώτο μήνυμα της αντίδρασης και της αντίστασης στα κυβερνητικά αντιασφαλιστικά μέτρα. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, νέοι και φορείς ύψωσαν μαζική φωνή αντίστασης προς την κυβέρνηση, διατρανώνοντας την απόφασή τους ότι δε θα επιτρέψουν τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

Νέο Ηράκλειο και Νέα Ιωνία: Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φορείς αλλά και δεκάδες νέοι των δύο περιοχών συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο Μικράς Ασίας στη Νέα Ιωνία και πραγματοποίησαν πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους. Με συνθήματα όπως «Ασφάλιση σημαίνει πρόνοια - υγεία και σύνταξη ανθρώπινη για όλα τα ταμεία» έκαναν ξεκάθαρο προς την κυβέρνηση ότι θα αντισταθούν στα αντιασφαλιστικά της σχέδια.

Νέα Λιόσια: Από νωρίς το απόγευμα δεκάδες εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια με ντουντούκα και τη δύναμη της φωνής τους έκαναν πικετοφορία στους δρόμους της περιοχής. Με πανό στο οποίο έγραφε «Σύνταξη μόνο οι νεκροί» μοίρασαν ανακοινώσεις στους κατοίκους, καλώντας τους να αγωνιστούν για την κοινωνική ασφάλιση.

Πετρούπολη: Με συνθήματα και πανό εργαζόμενοι, φορείς και νέοι συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο της πόλης και με πικέτες και συνθήματα όπως «Κοινωνική ασφάλιση για μας και τα παιδιά μας, του κράτους υποχρέωση και δικαίωμά μας» έστειλαν ένα πρώτο μήνυμα αντίστασης στα αντιασφαλιστικά σχέδια κυβέρνησης - εργοδοτών.

Μαρούσι: Πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης έκαναν εργαζόμενοι κάθε ηλικίας μαζί με συνταξιούχους, φορείς και νέους, βροντοφωνάζοντας «Το κράτος να πληρώσει και η εργοδοσία, αυτοί μας ξεζουμίζουνε, κλέβουν και τα ταμεία».

Καλλιθέα: Δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη και πικετοφορία στους γύρω δρόμους πραγματοποίησαν φορείς και εργαζόμενοι της περιοχής. Με την ντουντούκα να φωνάζουν συνθήματα, μοίρασαν ανακοινώσεις, καλώντας τον κόσμο σε γενικό ξεσηκωμό για τη διάσωση της κοινωνικής ασφάλισης.

Ηλιούπολη: Συγκέντρωση στην πλατεία Κανάρια και πικετοφορία - πορεία, η οποία κατέληξε στο δημαρχείο πραγματοποίησαν κάτοικοι, συνταξιούχοι, νέοι και εργαζόμενοι της περιοχής. Στο Δημαρχείο κατέθεσαν ψήφισμα της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων της περιοχής στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίαζε εκείνη την ώρα και στο οποίο δηλωνόταν η αντίδραση στα κυβερνητικά σχέδια.

Ελληνικό: Με κεντρικό πανό το οποίο έγραφε «Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα», εργαζόμενοι και φορείς της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Σουρμένων και έκαναν πικετοφορία στους δρόμους της πόλης, διαδηλώνοντας την αντίδρασή τους στα αντιασφαλιστικά σχέδια και μοιράζοντας προκηρύξεις αντίστασης.

Αιγάλεω: Ιδιαίτερα μαζική και δυναμική ήταν η συγκέντρωση που έγινε στη διασταύρωση Θηβών και Ιεράς Οδού, ενώ η πικετοφορία που έγινε αμέσως μετά αυξανόταν συνεχώς όσο προχώραγε στους κεντρικούς δρόμους από κόσμο. Φορείς, εργαζόμενοι και δεκάδες νέοι με ντουντούκα και πανό το οποίο έγραφε «Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση» έστειλαν μήνυμα αντίστασης στα σχέδια κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης.

Περιστέρι: Την απόφασή τους να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να προχωρήσει στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης διατράνωσαν με μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής. Στη συνέχεια έκαναν πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση».

Γλυφάδα - Ελληνικό: Μαζικά συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στην πικετοφορία που διοργάνωσαν στις 7 το απόγευμα η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων των δυο περιοχών. Δεκάδες διαδηλωτές με πικέτες και συνθήματα καταγγελίας της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, ξεκίνησαν από την οδό Ιασωνίδου στο Ελληνικό και κατέληξαν στην Ανω Γλυφάδα, καλώντας τους εργαζόμενους αποφασιστικά να συγκρουστούν μ' αυτή την πολιτική.

Βύρωνας: Στους δρόμους της πόλης βγήκαν δεκάδες εργαζόμενοι για να διατρανώσουν την απόφασή τους ότι δε θα επιτρέψουν να περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι εργαζόμενοι με ανακοινώσεις στο χέρι και την ντουντούκα να απευθύνει συνεχώς κάλεσμα αγώνα σε όλους τους κατοίκους, ξεκίνησαν πικετοφορία από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης και διέσχισαν τους δρόμους της πόλης.

Καισαριανή: Πικετοφορία διοργανώθηκε από μαζικούς φορείς της περιοχής η οποία ξεκίνησε στις 6.30 από το παλιό τέρμα της Καισαριανής. Εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής διέσχισαν την κεντρική οδό Εθνικής Αντίστασης μοιράζοντας προκηρύξεις στους κατοίκους και τους περαστικούς. «Εργαζόμενοι ξεσηκωθείτε σήμερα να σώσουμε την Κοινωνική Ασφάλιση», «Να τσακίσουμε τα σχέδια της κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης», ήταν ορισμένες από τις πικέτες που φόραγαν οι διαδηλωτές με την υπογραφή του ΠΑΜΕ.

Χαλάνδρι: Ανάλογη κινητοποίηση διοργανώθηκε και από τους εργαζόμενους της περιοχής. Η πικετοφορία ξεκίνησε από την πλατεία Αγ. Νικολάου στις 7 το απόγευμα και διοργανώθηκε από διάφορους μαζικούς φορείς.

Δάφνη - Υμηττός - Μπραχάμι: Δεκάδες εργαζόμενοι εξόρμησαν από τις τρεις περιοχές με πικετοφορία, η οποία ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα. Οι διαδηλωτές που ξεκίνησαν από τις τρεις περιοχές ενώθηκαν στην είσοδο του ΜΕΤΡΟ στη Δάφνη, όπου και πραγματοποίησαν κοινή συγκέντρωση. Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Χρ. Κατσώτης, στέλεχος του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ