Παρασκευή 20 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΗΕΑ
Γενικεύεται η επίθεση

Σε αγώνα ενάντια στην κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων - που για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ εκδηλώνεται και με την απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση του Αγγελιόσημου, του μοναδικού πόρου των δημοσιογραφικών ταμείων - και για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους ιδιοκτήτες των Μέσων Ενημέρωσης, οδηγείται ο κλάδος μπροστά στην κυβερνητική επίθεση και την άρνηση της εργοδοσίας για υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, εκτιμήθηκε ως μείζον ζήτημα για τον κλάδο η κυβερνητική επίθεση που γίνεται στα ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων και των δημοσιογράφων. Το ΔΣ της Ενωσης που συνεδρίασε έκτακτα για το ασφαλιστικό επιβεβαίωσε την απόφαση για κλιμάκωση του αγώνα με 48ωρη απεργία, υπογραμμίζοντας πως ο κλάδος βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα και είναι αποφασισμένος μαζί με τους άλλους εργαζόμενους να υπερασπίσει τα δικαιώματά του.

Η ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία της για τις ανατροπές που επιχειρούνται, με αφορμή τις κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό και το βαρύ πλήγμα που επιχειρείται στα κοινωνικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα του ελληνικού λαού. Οι μεταβολές αυτές - τονίζεται - συνεπάγονται την επιδείνωση των όρων και συνθηκών συνταξιοδότησης και τη μείωση των παροχών για όλους τους εργαζόμενους, παρά το γεγονός ότι η κοινωνική ασφάλιση και το κράτος πρόνοιας είναι υποχρέωση της πολιτείας. Και η ανακοίνωση καταλήγει:

Ειδικότερα στο χώρο του Τύπου, επιχειρείται κατά μέτωπον επίθεση με την αφαίρεση των πόρων που οδηγεί στην υπονόμευση της βιωσιμότητας των Ταμείων και την κατάλυση της αυτοτέλειας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ