Παρασκευή 20 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Για «συντηρητική αντιμεταρρύθμιση» μιλάει ο ΣΥΝ

Για «συντηρητική αντιμεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος», έκανε λόγο χτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, συμπληρώνοντας πως αυτή ακυρώνει τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης των γενεών και της κοινωνικής ασφάλειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών.

«Τα σημερινά μέτρα εξαντλούν κάθε όριο κοινωνικής αναλγησίας», ανέφερε και ακολούθως επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΝ για την Κοινωνική Ασφάλιση, μεταξύ των οποίων είναι η τριμερής χρηματοδότηση, κύρια σύνταξη ίση με το 80% και επικουρική στο 20%, συνταξιοδότηση μετά 35 έτη δουλιάς ανεξαρτήτως ηλικίας κλπ.

Αξίζει, ωστόσο, να αναφερθεί πως τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΝ, όσο και κορυφαία στελέχη του, στις δηλώσεις τους, χτες, δεν καταδίκασαν τη μέθοδο των ψευδεπίγραφων «κοινωνικών διαλόγων», παρά τον τρόπο με τον οποίο προωθείται ο νέος γύρος για το ασφαλιστικό, αντιπροτείνοντας «διάλογο», αλλά με διαφορετική μορφή!

Ο Δ. Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, άσκησε πιο έντονη κριτική, λέγοντας πως οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν αποτελούν βάση κοινωνικού διαλόγου, αλλά αιτία κοινωνικού πολέμου, συμπληρώνοντας πως ο Συνασπισμός θα στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων για την απόκρουση αυτής της πολιτικής.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι έκπληξη προκάλεσε η δήλωση του Δ. Παπαδημούλη, επίσης μέλους της ΠΓ, στο σημείο της που αναφέρει «να βάλει το κράτος το 1/3 στον κοινό κουμπαρά και από κει και πέρα να ανοίξει η συζήτηση για όλες τις προσαρμογές και τις αλλαγές που χρειάζονται». Κι αυτό, μια και η πρόταση του ΣΥΝ, όπως αναφέρθηκε και χτες από τον Ν. Κωνσταντόπουλο, σχετικά με την τριμερή χρηματοδότηση, έχει ως εξής «2/9 από τους εργαζόμενους, 3/9 από τον κρατικό προϋπολογισμό και 4/9 από τους εργοδότες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ