Παρασκευή 20 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ανυποχώρητα στη μάχη

Πικετοφορίες χτες στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα, σήμερα στη Λάρισα και στο Βόλο

Ηχηρό μήνυμα αντίστασης στις κυβερνητικές αποφάσεις κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης στέλνουν οι εργαζόμενοι της Θεσσαλίας, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν τον αγώνα τους, συντονίζοντας τη δράση τους με τ' άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής. Υψώνοντας αγωνιστικό «τείχος» για την υπεράσπιση του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος προειδοποιούν την κυβέρνηση, ότι θα «μιλήσουν» στους δρόμους με τη «γλώσσα» της ανυποχώρητης ταξικής πάλης.

Χτες οι εργαζόμενοι των Τρικάλων και της Καρδίτσας έδωσαν άμεση και δυναμική απάντηση στις κυβερνητικές αποφάσεις ενταφιασμού της Κοινωνικής Ασφάλισης. Ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα που απηύθυναν οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών έδωσαν το «παρών» τους στις μαχητικές πικετοφορίες που πραγματοποιήθηκαν χτες το απόγευμα στις πρωτεύουσες των δύο νομών βροντοφωνάζοντας: «Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση».

Οι εργαζόμενοι των Τρικάλων ξεκινώντας από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης κρατώντας πικέτες και φωνάζοντας συνθήματα καταδίκης των αντιασφαλιστικών αποφάσεων της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα διαδήλωναν στους δρόμους και οι εργαζόμενοι της Καρδίτσας. Συμμετέχοντας στην πικετοφορία, που ξεκίνησε από την πλατεία Αγοράς, έδωσαν την υπόσχεση ότι ο αγώνας τους για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης θα είναι ακατάπαυστος. Οι διαδηλωτές κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου μίλησε ο Β. Κολοκύθας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.

Τη σκυτάλη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων παίρνουν σήμερα οι εργαζόμενοι της Λάρισας και του Βόλου, όπου το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν πικετοφορίες.

Στη Λάρισα η πικετοφορία, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο της πόλης, θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. από την πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου. Στο Βόλο το αγωνιστικό «ραντεβού» ορίστηκε στις 7 το απόγευμα έξω από το Εργατικό Κέντρο απ' όπου θα ξεκινήσει η πικετοφορία που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ