Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ως απάντηση στην κίνηση της Βενεζουέλας να απελάσει 3 Αμερικανούς διπλωμάτες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε την απέλαση επίσης 3 διπλωμάτων της Βενεζουέλας. Οι 3 Αμερικάνοι είχαν απελαθεί το βράδυ της Τρίτης γιατί, όπως τους κατηγορούν με αποδείξεις οι Βενεζουελάνικες αρχές, συμμετείχαν και χρηματοδότησαν σαμποτάζ και δολιοφθορά σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που οργάνωσε η αντιδραστική αντιπολίτευση.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Ενοπλοι άνοιξαν πυρ, αργά χτες το απόγευμα, κατά της ρωσικής πρεσβείας στη λιβυκή πρωτεύουσα. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, οι άγνωστοι ένοπλοι αποπειράθηκαν να εισέλθουν στο χώρο της πρεσβείας ανεπιτυχώς και κατά πληροφορίες κατέβασαν τη ρωσική σημαία πριν τραπούν σε φυγή από την εμφάνιση ανδρών των λιβυκών αρχών ασφαλείας. Κατά το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε πρώτη φάση, δεν υπάρχει πληροφορία για τραυματίες παρά μόνο υλικές ζημιές.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Ελικόπτερο του ιρακινού στρατού καταρρίφθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατά «ενόπλων» στην έρημο κοντά στην πόλη Μπαϊτζί ανακοίνωσε η ιρακινή κυβέρνηση, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες της κατάρριψης που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα μέλη του στρατού.

ΡΑΜΑΛΑ.-- Ισχυρές δυνάμεις του παλαιστινιακού στρατού αναπτύχθηκαν από χτες βράδυ στην Τζενίν και ιδιαίτερα στις συνοικίες πέριξ του προσφυγικού καταυλισμού σε μια προσπάθεια, όπως έγινε γνωστό επισήμως τουλάχιστον, να αποφευχθεί περαιτέρω δραστηριότητα από ενόπλους.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Τη βεβαιότητα ότι οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου θα προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για τις δημοτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στο ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο στις 3 Νοέμβρη εξέφρασε χτες ο Σέρβος υπουργός Ανευ Χαρτοφυλακίου αρμόδιος για το Κοσσυφοπέδιο Αλεξάνταρ Βούλιν.

ΤΟΚΙΟ.-- Ο ενεργειακός κολοσσός TEPCO που διαχειρίζεται τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα ανακοίνωσε ότι 23 τόνοι μολυσμένου βρόχινου νερού ξεχείλισαν χτες σε περιοχή με δεξαμενές αποθήκευσης ραδιενεργού νερού.

ΜΟΣΧΑ.-- Κατηγορίες για πειρατεία σε οργανωμένη συμμορία απαγγέλθηκαν χτες σε βάρος των δύο πρώτων μελών της Greenpeace, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ενδεχόμενο κάθειρξης από 10 έως 15 έτη. Συνολικά για την υπόθεση έχουν προφυλακιστεί 31 μέλη της Greenpeace.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ