Πέμπτη 3 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη φυλακή για το φόνο του 20χρονου

Την άγουσα προς τη φυλακή πήρε χτες η 18χρονη Χρυσάνθη Μοσχοβή, η οποία τα ξημερώματα της Κυριακής σκότωσε τον φίλο της Γιώργο Μπίρκο, 20 χρόνων, στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, χτυπώντας τον στο θώρακα με ένα σουγιά. Λίγο πριν από το τραγικό περιστατικό, το ζευγάρι είχε παρακολουθήσει μια συναυλία ροκ στην πλατεία Αγ. Ιωάννη. Είχε μάλιστα έρθει γι' αυτό το σκοπό στην Αθήνα από το Αγρίνιο, μαζί με ένα ακόμη νεαρό άτομο. Μετά τη συναυλία η παρέα των τριών νέων κατευθύνθηκε στην πλατεία Αγίας Παρασκευής. Εκεί το ζευγάρι λογομάχησε. Κάποια στιγμή η κοπέλα έβγαλε από την τσάντα της ένα μικρό σουγιά και χτύπησε μια φορά τον 20χρονο στο στήθος. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, όπου ύστερα από λίγο εξέπνευσε.

Η 18χρονη εμφανίστηκε μετανιωμένη στον ανακριτή, υποστηρίζοντας στην απολογία της ότι αγαπούσε τον άτυχο νεαρό, αλλά πίστευε ότι την απατούσε. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι και οι δύο ήταν τοξικομανείς και τη στιγμή του φόνου βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Ο ανακριτής, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, αποφάσισε την προφυλάκιση της Χρυσάνθης Μοσχοβή, κρίνοντάς την ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ