Πέμπτη 3 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
«Ολα καλά» για τους... επιχειρηματίες

Οι χτεσινές συναντήσεις του Ζ. Ρογκ

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης και της «Αθήνα 2004» είχε χτες ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, στο πλαίσιο του ελέγχου της πορείας της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Οι δηλώσεις του Βέλγου «αθάνατου» ήταν ιδιαίτερα «θετικές» σχετικά με την κινητικότητα και τις παρεμβάσεις των αρμόδιων υπουργείων αλλά και της «Αθήνα 2004». Ο ενθουσιασμός του για όσα άκουσε ήταν εμφανής. Ωστόσο, πολλά από αυτά που χαρακτηρίζονται από τη ΔΟΕ «θετικά» για την πρόοδο της προετοιμασίας των Αγώνων βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των πολιτών του Λεκανοπεδίου. Οπως, για παράδειγμα, αυτό που είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Χριστοδουλάκης, σχετικά με την «αναβάθμιση του θαλασσίου μετώπου και την αναβάθμιση μιας σειράς παραθαλάσσιων υποδομών». Που σημαίνει ότι η παραλιακή ζώνη του Φαλήρου θα τσιμεντοποιηθεί και θα παραδοθεί για εκμετάλλευση στους επιχειρηματίες με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το ίδιο «θετικό» ήταν και εκείνο που είπε ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας για τα χρονοδιαγράμματα του Ολυμπιακού Χωριού, στα οποία είναι «μέσα» το υπουργείο... Ασχέτως αν το συγκεκριμένο έργο οι εργαζόμενοι- δικαιούχοι του ΟΕΚ θα το πληρώσουν «χρυσό».

Οι συναντήσεις Ρογκ

Οι συναντήσεις του Ζακ Ρογκ ξεκίνησαν με τον Δ. Αβραμόπουλο. Ο δήμαρχος-αρχηγός κόμματος τον υποδέχτηκε - όπως δήλωσε - με ιδιαίτερη χαρά και τον ενημέρωσε για την προετοιμασία της πόλης. Ο Ζακ Ρογκ δήλωσε πως η Αθήνα βελτιώνεται με γοργό ρυθμό.

Αμέσως μετά, ο Ζ. Ρογκ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππα. Οπως δήλωσε ο υφυπουργός, «στις 22 Μάη θα υπογραφεί η σύμβαση με τους αναδόχους του Ολυμπιακού Χωριού», ενώ ο ελεγκτής της ΔΟΕ δήλωσε ικανοποιημένος επειδή όλα προχωρούν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και εξέφρασε την εκτίμησή του ότι οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν τον Ιούνη του 2001.

Η επόμενη συνάντηση του Ζ. Ρογκ ήταν με τον υπουργό Ανάπτυξης. Ο Ν. Χριστοδουλάκης του είπε, μεταξύ άλλων, για τις τουριστικές υποδομές της Αττικής, τις 28 νέες άδειες ξενοδοχείων πολυτελείας, καθώς και για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου με σκοπό την αναβάθμιση του θαλάσσιου μετώπου της Αττικής. Ο Βέλγος «αθάνατος» δήλωσε για όλα αυτά... περιχαρής και χαρακτήρισε τα έργα «σημαντική κληρονομιά» (σ.σ.: σίγουρα, αλλά για το μεγάλο κεφάλαιο και όχι για τους εργαζόμενους...).

Την επέκταση των λεωφορειολωρίδων κατά 45 χιλιόμετρα μέχρι το 2003 υποσχέθηκε ο υπουργός Μεταφορών-Επικοινωνιών, Χρ. Βερελής, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ζ. Ρογκ. Παράλληλα, ο υπουργός είπε ότι καθ' όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων το σύστημα των λεωφορειολωρίδων θα επεκταθεί σε 100 χιλιόμετρα σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής.

Ο Ζ. Ρογκ είπε ότι καμιά πόλη δεν είναι φτιαγμένη για Ολυμπιακούς Αγώνες και προέτρεψε τους πολίτες της Αθήνας να μετακινούνται την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και όχι με τα ΙΧ τους, καθώς τις μέρες εκείνες στην Αθήνα θα κυκλοφορούν ένα εκατομμύριο επιπλέον επισκέπτες.

Τέλος, χτες, τα στελέχη της ΔΟΕ ενημερώθηκαν από στελέχη της «Αθήνα 2004» για τους τομείς: Ολυμπιακά έργα, Οικονομικά διοργάνωσης, Εισιτήρια, Πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σήμερα θα ενημερωθούν για τους τομείς: Περιβάλλον, Ολυμπιακό Χωριό, Υπηρεσίες Υγείας, Τεχνολογία, Μεταφορές, Υπηρεσίες Τύπου, Μάρκετινγκ και Ντόπινγκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ