Πέμπτη 3 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι δημοσιογράφοι εκλέγουν νέα διοίκηση

Σήμερα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, και αύριο Παρασκευή, τις ίδιες ώρες, γίνονται οι αρχαιρεσίες στην ΕΣΗΕΑ

Οι δημοσιογράφοι ψηφίζουν σήμερα, από το πρωί στις 8 έως τη δύση του ηλίου, και αύριο τις ίδιες ώρες, για την εκλογή νέας διοίκησης και των άλλων οργάνων της ΕΣΗΕΑ. Οι εκλογές γίνονται σε μια περίοδο που ο κλάδος βρίσκεται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ και για την υπεράσπιση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Και, απ' αυτή την άποψη, η εκλογή αγωνιστικής διοίκησης θα μπορούσε να συμβάλει στην αγωνιστική ανασυγκρότηση της ΕΣΗΕΑ, με στόχο τη συνέχιση και κλιμάκωση των κλαδικών κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Με νωπές ακόμα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, κάτω από την πίεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ίδιων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, οι δημοσιογράφοι καλούνται σήμερα και αύριο να αποφασίσουν για την ανασυγκρότηση και τον αγωνιστικό προσανατολισμό της ΕΣΗΕΑ. Καλούνται να ψηφίσουν και να στηρίξουν με την ψήφο τους τις δυνάμεις που παλεύουν γι' αυτό το σκοπό, κόντρα στη συμβιβαστική και αποπροσανατολιστική τακτική της πλειοψηφίας της διοίκησης Ν. Κιάου όσο και της προηγούμενης διοίκησης Μανωλάκου που οδήγησαν την Ενωση σε απραξία με αποτέλεσμα να φουντώσουν τα κλαδικά προβλήματα.

Κόντρα σ' αυτήν την καταθλιπτική κατάσταση και με στόχο να ξεπεραστούν τα προβλήματα και η Ενωση να γίνει αγωνιστικό μετερίζι όλων των δημοσιογράφων, ιδιαίτερα των νέων, ο συνδυασμός της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» διεκδικεί την ψήφο των συναδέλφων ώστε από καλύτερες θέσεις να αγωνιστεί μαζί με όλους τους δημοσιογράφους.

Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» που συγκροτήθηκε από συναδέλφους που έχουν δώσει δείγματα ως τώρα, στηρίζει την υποψηφιότητα του συναδέλφου Δημήτρη (Τάκη) Τσίγκα για τη θέση του Α' αντιπροέδρου. Στα ψηφοδέλτιά της συμμετέχουν και οι παρακάτω συνάδελφοι ως υποψήφιοι:

Για το ΔΣ της ΕΣΕΗΑ: Νίκος Καραντηνός, Σοφία Αδαμίδου, Διγενή Ασημίνα (Σεμίνα), Ζαγγανάς Ιωάννης, Καλογεροπούλου Ελένη, Κατή Κατερίνα, Κογκαλίδης Γεώργιος, Μηλιώνης Γεώργιος, Μουζάκης Μάρκος, Μουσγάς Γεώργιος, Παπανικολάου Ευθύμιος, Ράμμος Παναγιώτης, Σακαρέλος Ανδρέας, Φωτούλας Ιωάννης και Ψωμιάδης Κωνσταντίνος. Υποψήφιος για την Εξελεγκτική Επιτροπή είναι ο συνάδελφος Νίκος Πέρπερας.

Για αντιπροσώπους στην ΠΟΕΣΥ: Νίκος Καραντηνός, Σοφία Αδαμίδου, Ανδριανού Ελένη, Ασημινάκη Αννα, Διγενή Ασημίνα (Σεμίνα), Ζαγγανάς Ιωάννης, Καλογεροπούλου Ελένη, Καρρέρ Αρης - Διονύσιος, Κατή Κατερίνα, Κογκαλίδης Γεώργιος, Κορκόδειλος -Παππάς Παναγιώτης, Λιβιτσάνος Γεράσιμος, Μηλιώνης Γεώργιος, Μουζάκης Μάρκος, Μουσγάς Γεώργιος, Μπογιόπουλος Νίκος, Παπανικολάου Ευθύμιος, Πριτσαπίδουλας-Γιαννακόπουλος Χρήστος, Ράμμος Παναγιώτης, Σακαρέλος Ανδρέας, Τσαπόγας Γεώργιος, Τσίγκας Τάκης, Φωτούλας Ιωάννης και Ψωμιάδης Κωνσταντίνος.

Επίσης, η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» στηρίζει τους υποψηφίους: Αναστάσιο Αυγερινό και Πριτσαπίδουλα - Γιαννακόπουλο Χρήστο για το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και Ελένη Ανδριανού και Αρη Καρρέρ για το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Ως εκπροσώπους των συνταξιούχων στο Μεικτό Συμβούλιο υποστηρίζει τις υποψηφιότητες των: Χρήστου Τσιντζιλώνη και Αριστούλας Ελληνούδη-Περλέγκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ