Πέμπτη 3 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρόκληση η τρομοκρατική στάση στη Θάσο

Την απαράδεκτη τρομοκρατική στάση της κυβέρνησης και των τοπικών υπηρεσιών καταστολής, που έχουν αναγορεύσει τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και τις απαιτήσεις του σε «εθνικό καθήκον», χωρίς να διστάζουν να χτυπάνε «στο ψαχνό» το λαό της Θάσου, για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ.

Οπως τονίζεται, αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση το γεγονός ότι επέλεξαν την παραμονή και την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς για να δείξουν τη δύναμή τους, στέλνοντας στη Θάσο πάνω από 100 άνδρες των ΜΑΤ και 30 πυροσβέστες του Λιμενικού για να καταφέρουν να αποκλείσουν το χώρο από τους κατοίκους του νησιού και να ξεκινήσουν οι εργασίες εγκατάστασης των ΝΑΤΟικών ραντάρ στο Υψάριο.

«Σε μια περίοδο που σε όλους είναι φανερή η εγκληματική πολιτική του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, αλλά και στη Μ. Ανατολή, η κυβέρνηση, αξιοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής, επιλέγει, για μια ακόμα φορά, να υπερασπίσει τους Ευρωατλαντικούς εταίρους και συμμάχους της, χωρίς να παίρνει υπόψη της την καταστροφή στο περιβάλλον και τις συνθήκες ζωής των κατοίκων του νησιού, που χειροτερεύουν με την εγκατάσταση των ραντάρ».

»Η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό της Θάσου, αλλά και όλου του νομού, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να απαντήσει ενωμένα, μαζικά, αγωνιστικά στις προσπάθειες της κυβέρνησης και των διάφορων συνοδοιπόρων της, που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε "πεδίο βολής όπου ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι", που δεν υπολογίζουν τη ζωή μας».

«Μαζικά, δίπλα στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του νησιού, να δώσουν την απάντηση που αξίζει σε όσους καπηλεύονται και ξεπουλάνε την ιστορία και τις παραδόσεις του λαού και του τόπου μας. Η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ καλεί όλους τους φορείς του νομού μας να πάρουν θέση δίπλα στους εργαζόμενους και το λαό του νησιού. Να ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή των κατοίκων του νησιού, για να μην περάσει η πολιτική της υποτέλειας και του ραγιαδισμού, ενάντια σ' όσους επιβουλεύονται τη ζωή και το μέλλον μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ.

Στο μεταξύ, μετά την κινητοποίηση των κατοίκων του νησιού, ματαιώθηκε επ' αόριστον η έναρξη των εργασιών για την εγκατάσταση των ραντάρ στο όρος Υψάριο, που είχαν προγραμματιστεί για χθες. Οι κάτοικοι του νησιού συνεχίζουν να είναι σε επιφυλακή, προκειμένου να εμποδίσουν νέα απόπειρα αποβίβασης των ΜΑΤ, ενώ η Επιτροπή Αγώνα προειδοποιεί ότι όλοι οι κάτοικοι του νησιού θα μαζευτούν στα λιμάνια και θα νεκρώσει η Θάσος, αν επιχειρηθεί ξανά αστυνομική επιχείρηση σε βάρος του λαού της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ