Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Σε κλίμα αντιπαράθεσης ξεκινά το Συνέδριο

Αρχίζει σήμερα το Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, όπου αναμένεται να κορυφωθεί η εσωκομματική διαπάλη για τις συμμαχίες, στο φόντο των διεργασιών ανασυγκρότησης της «κεντροαριστεράς» και της συνολικότερης αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.

Στο πλαίσιο αυτής της αντιπαράθεσης ο Θ. Μαργαρίτης, που είναι πιθανό να προταθεί για γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, στη θέση του διαφωνούντος με τη γραμμή που έχει χαράξει η πλειοψηφία Σπ. Λυκούδη, καυτηρίασε εμμέσως πλην σαφώς την παρουσία στελεχών της ΔΗΜΑΡ στην εκδήλωση της «πρωτοβουλίας των 58». Οπως είπε, «αν είχα υπογράψει το κείμενο των "58" μετά τις εμφανίσεις Βενιζέλου θα είχα σοβαρό πρόβλημα (...) Διατύπωσε όλο το σχεδιασμό κινήσεων σε συνάρτηση με το ΠΑΣΟΚ. Κατά τη γνώμη μου, καπέλωσε ανοιχτά και καθαρά την πρωτοβουλία. Οποιος δεν το βλέπει, απλά δεν θέλει να το δει».

Πληροφορίες επίσης θέλουν αμέσως μετά τη λήξη του Συνεδρίου, την Κυριακή, να ανακοινώνεται και η συνεργασία με τη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» του Α. Λοβέρδου, όπως και με άλλα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο Θ. Μαργαρίτης δεν απέκλεισε μια μελλοντική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον αποσαφηνίσει «τις απόψεις του σε σχέση με το ευρώ και τη δραχμή» και πάψουν «οι επαμφοτερίζουσες διατυπώσεις», που «δικαιολογούν το να υπάρχει καχυποψία σε όλους τους άλλους πολιτικούς χώρους γύρω από αυτό το ζήτημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ