Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Χειροκροτά ό,τι αποπροσανατολίζει το λαό

Προφίλ «συνομιλητή των κέντρων λήψης αποφάσεων» φιλοτεχνεί στο Στρασβούργο ο Αλ. Τσίπρας

Με τον κοινοτικό επίτροπο Ολι Ρεν συναντάται σήμερα στο Στρασβούργο ο Αλ. Τσίπρας, που φιλοτεχνεί προφίλ «συνομιλητή των κέντρων λήψης αποφάσεων» και για εσωτερική κατανάλωση, αλλά και ενόψει του συνεδρίου του ΚΕΑ που θα κληθεί να εγκρίνει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν, με δοσμένες τις «γκρίνιες» στελεχών του, όπως του Μελανσόν, για την πριμοδότηση Τσίπρα.

Χτες ο Αλ. Τσίπρας επιτείνοντας τον αποπροσανατολισμό και τη σύγχυση του λαού που μεθοδικά το κόμμα του καλλιεργεί, συναντήθηκε με εισηγητές της λεγόμενης «Troika Inquiry Report», της έκθεσης δηλαδή προς την επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που έχει επιφορτιστεί με το ...βαρυσήμαντο καθήκον του ελέγχου της τρόικας (που είναι η ίδια η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ) και των πεπραγμένων της στις χώρες με μνημόνιο.

Για να δηλώσει αμέσως μετά πως τους εξήγησε (!) ότι η τρόικα «είναι ένας θεσμός χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση» και τους παρέδωσε στοιχεία «για τα αποτελέσματα σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο της εφαρμογής σκληρών και βάρβαρων μέτρων, εδώ και τρία χρόνια, στην Ελλάδα», λες και αγνοούν οι ευρωβουλευτές την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι λαοί σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ και στην επιβολή της οποίας έχει πρωτοστατήσει και το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο, ψηφίζοντας με αξιοσημείωτη σύμπνοια τα αντιλαϊκά μέτρα.

Στη βάση της κοινής τους έγνοιας για τη μακροημέρευση της λυκοσυμμαχίας, ο Αλ. Τσίπρας προειδοποίησε τους συνομιλητές του ότι κάτι πρέπει να γίνει, ώστε να αποτραπεί η «γιγάντωση ενός κύματος ευρωσκεπτικισμού, λαϊκισμού».

Επιμένοντας στην υποτιθέμενη απουσία νομιμοποίησης της τρόικας -αν και για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως νομιμοποιημένα τα επιμέρους μέρη που τη συνθέτουν- ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι αυτή δεν ελέγχεται «από τους δημοκρατικούς θεσμούς της ΕΕ», σκορπώντας ξανά αυταπάτες ότι θα αλλάξει το περιεχόμενο και ο ρόλος της τρόικας αν λογοδοτεί στο Ευρωκοινοβούλιο, που αποτελεί έναν απ' τους στυλοβάτες της φιλομονοπωλιακής στρατηγικής.

Ζήτησε, τέλος, απ' τους ευρωβουλευτές «να επεκταθεί η διάρκεια αλλά και η θεματολογία της έρευνας που διεξάγουν, γιατί τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά στο να βγάλουμε συμπεράσματα, γιατί έγιναν αυτές οι λάθος επιλογές, ποιοι ευθύνονται γι' αυτές τις επιλογές και τι πραγματικά πρέπει να αλλάξει»! Εδώ η υποκρισία και η πρόκληση αγγίζουν τα όρια του ξεδιάντροπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει καλά ότι η συζήτηση στην επιτροπή δεν έχει σκοπό να αναζητήσει τις αιτίες για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εκατομμύρια εργαζόμενοι αλλά να τις συσκοτίσει και να παράσχει άλλοθι στους πραγματικούς ενόχους, στα μονοπώλια και στη φιλομονοπωλιακή στρατηγική της ΕΕ, ώστε να μείνουν στο απυρόβλητο απ' τους λαούς. Ταυτόχρονα, η συζήτηση αυτή στο Ευρωκοινοβούλιο αντανακλά τον οξύτατο ανταγωνισμό των αστικών τάξεων στο εσωτερικό της ΕΕ, αλλά και με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Αυτή τη διαδικασία έσπευσε να χειροκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να τη νομιμοποιήσει, προτρέποντας το λαό να εναποθέσει ελπίδες στα διαβούλια των Βρυξελλών για αναίρεση κάποιων απ' τα μέτρα που τον γονατίζουν, με στόχο να τον αποτρέψει απ' το να οργανώσει την πάλη του σε κατεύθυνση αποδέσμευσης απ' τη λυκοσυμμαχία, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ