Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Κομπάζει για τα «επιτεύγματα» που τσάκισαν το λαό

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Λιθουανίας ενόψει της παραλαβής της προεδρίας της ΕΕ, το Γενάρη του 2014

Με αβροφροσύνες, για τη συμβολή της απερχόμενης λιθουανικής προεδρίας της ΕΕ στην προώθηση του δίπτυχου «δημοσιονομική σταθερότητα και ανάπτυξη» που υπηρετεί την καπιταλιστική κερδοφορία σε βάρος των λαών, υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς την Πρόεδρο της Λιθουανίας. Η Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε ανταπέδωσε, ευχόμενη η ελληνική προεδρία της ΕΕ να αποδειχτεί εξίσου επιτυχημένη στους στόχους που θέτει, ενταγμένους σε κάθε περίπτωση στην ευρωενωσιακή στρατηγική, στη συνέχιση των αντιλαϊκών πολιτικών και των μνημονίων διαρκείας που επιβάλλει η ΕΕ σε όλους τους λαούς, για να στηριχτεί η κερδοφορία των μονοπωλίων.

Σε αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, ο Αμτ. Σαμαράς σημείωσε ότι «όχι απλά έχουμε πιάσει τους στόχους μας, αλλά έχουμε προχωρήσει και πέραν από αυτούς, με δεδομένο ότι ήδη η Ελλάδα, ενώ αυτό επρόκειτο να γίνει το 2014, ήδη από το 2013 μπορεί να έχει Πρωτογενές Πλεόνασμα», ενώ αναφέρθηκε και στην «πρόοδο που έχουμε πετύχει στη δημοσιονομική προσαρμογή, όσο και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Επαναλαμβάνοντας όσα είπε αργά το βράδυ του Σαββάτου στη Βουλή, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «έναν προϋπολογισμό ανάκαμψης, πλέον, και ελπίδας» και για «ένα αποφασιστικό βήμα για να βγει η Ελλάδα οριστικά από την κρίση», αναφερόμενος ουσιαστικά στην προσπάθεια να εξασφαλιστεί η ανάκαμψη για το κεφάλαιο, πάνω στα ερείπια της ζωής των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, ο Αντ. Σαμαράς επανέλαβε πως είναι η προώθηση της ανάπτυξης, η ολοκλήρωση της τραπεζικής και δημοσιονομικής ένωσης, η αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων, καθώς και η θαλάσσια πολιτική της ΕΕ και το ζήτημα της εκμετάλλευσης του υποθαλάσσιου ενεργειακού πλούτου των κρατών - μελών.

Τέλος, καλλιεργώντας αυταπάτες, άφησε να εννοηθεί ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι η απάντηση στην ανεργία που καλπάζει, κρύβοντας ότι η καταστροφή εργατικής δύναμης που έχει συντελεστεί στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης είναι αδύνατον να αποκατασταθεί στην αναιμική ανάκαμψη που θα διαδεχτεί την κρίση.

Στήριξη στην αντιλαϊκή πολιτική παρείχε η Λιθουανή Πρόεδρος, κάνοντας λόγο για «πολιτική υπευθυνότητα» της κυβέρνησης Σαμαρά.

Τη συνάντηση απασχόλησε ακόμα και το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκέμβρη και τα θέματα με τα οποία θα καταπιαστεί και αφορούν στην ενίσχυση της «Κοινής Πολιτικής Αμυνας και Ασφάλειας» της ΕΕ, στην εμβάθυνση της ΟΝΕ κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενδοαστική διαπάλη με διαιτητή τις «αγορές» (2014-12-13 00:00:00.0)
Για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλίων (2014-11-21 00:00:00.0)
Κινούμενη άμμος η ΕΕ (2013-10-17 00:00:00.0)
Η Ευρωπαϊκή Ενωση προκαλεί τα εκατομμύρια των ανέργων (2013-05-30 00:00:00.0)
Ολα στις επιχειρήσεις στο όνομα της «ανάκαμψης» (2011-12-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ