Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΕΗ
Εμπαίζουν τα λαϊκά στρώματα με μέτρα - κοροϊδία

Ο πολύ περιορισμένος χαρακτήρας της κυβερνητικής παρέμβασης για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στις λεγόμενες «ευπαθείς ομάδες» του πληθυσμού αποκαλύπτεται από τις χτεσινές δηλώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτη, ο οποίος ξεκαθάρισε, «για να μην υπάρχει καμία σύγχυση», όπως χαρακτηριστικά είπε, ότι το μέτρο αφορά μόνο όσους είναι εγγεγραμμένοι στα συσσίτια των δήμων και των εκκλησιών. Επίσης, αναφερόμενος στο ζήτημα του κόστους του παραπάνω μέτρου, το προσδιόρισε σε περίπου 0,5 ευρώ το χρόνο και είπε ότι το συνολικό ποσό των 45 εκατ. ευρώ περίπου θα επιμεριστεί μεταξύ των υπόλοιπων καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος.

Με λίγα λόγια, από το «κανένα σπίτι δίχως ρεύμα», που έλεγε πριν από λίγες μέρες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλος, πλέον τα πράγματα ξεκαθαρίζονται αφού η κυβερνητική «κοινωνική ευαισθησία» περιορίζεται στις λίγες χιλιάδες πολύ φτωχών ανθρώπων που συμμετέχουν στα συσσίτια δήμων και εκκλησιών. Το κόστος του μισού ευρώ το χρόνο που ανέφερε ο Γ. Μανιάτης έρχεται στην πραγματικότητα να επισκιάσει το περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία αποβλέπει μεσοπρόθεσμα στη δημιουργία συνθηκών για την επιβολή νέων αυξήσεων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και μέσω της άσκησης δήθεν «κοινωνικής πολιτικής».

Η κυβέρνηση με όλα τα παραπάνω είναι ξεκάθαρο ότι επιδιώκει την επικοινωνιακή διαχείριση ενός μείζονος κοινωνικού προβλήματος, την ίδια στιγμή που προωθεί με εντατικούς ρυθμούς την πολιτική της απελευθέρωσης του ενεργειακού τομέα, μέρος του οποίου αποτελεί η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που έχει ως αποτέλεσμα την εκτίναξη της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Η λύση στο ζήτημα δεν μπορεί να προέλθει από τέτοιου τύπου τεχνάσματα, τα οποία υποκρύπτουν άλλες σκοπιμότητες, αλλά από την ενεργοποίηση του λαϊκού κινήματος για να επιβληθούν οι προτάσεις του ΚΚΕ που προβλέπουν τη δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, την κατάργηση όλων των φόρων στα τιμολόγια, καθώς και την απαγόρευση της διακοπής ρεύματος και την επανασύνδεσή του, για όλες τις λαϊκές οικογένειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ