Πέμπτη 9 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Pave Hawk συνετρίβη το βράδυ της Τρίτης στις ακτές της Ανατολικής Αγγλίας, κοντά σε αμερικανική στρατιωτική βάση, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί το τετραμελές πλήρωμα. Αμερικανικές και βρετανικές στρατιωτικές αρχές ερευνούν τα αιτία του δυστυχήματος. Αργότερα χτες βράδυ, χάθηκαν τα ίχνη και ενός δεύτερου αμερικανικού ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, με πενταμελές πλήρωμα, αυτήν τη φορά περίπου 28 χλμ. από τις ακτές της Βιρτζίνια στον Ατλαντικό Ωκεανό...

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ.-- Η «Εθνική Πετρελαϊκή Εταιρεία του Αμπου Ντάμπι» (ADNOC) υπέγραψε χτες συμφωνίες με τις πολυεθνικές πετρελαϊκές ExxonMobil, Royal Dutch Shell, Total και τη μικρότερη πορτογαλική Partex Oil and Gas, με στόχο τη συνέχιση των γεωτρήσεων και της παραγωγής πετρελαίου περίπου 1.500.000 βαρελιών ημερησίως στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΑΒΑΝΑ.-- Συνάντηση αντιπροσωπειών της Κούβας και των ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί για σήμερα στην κουβανική πρωτεύουσα, με θέμα συζήτησης τη μεταναστευτική πολιτική.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Τη μείωση των 2.500 Γάλλων στρατιωτών που συνεχίζουν, πάνω από ένα χρόνο, την ιμπεριαλιστική επέμβαση στο δυτικοαφρικανικό Μάλι ανακοίνωσε χτες βράδυ ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, λέγοντας ότι θα περιοριστούν σε 1.600 ως τα μέσα Φλεβάρη.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ιδιαίτερα επικριτικός για την πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο Αφγανιστάν εμφανίζεται στο βιβλίο του με τίτλο «Στο Καθήκον: Αναμνήσεις ενός υπουργού Πολέμου» ο Αμερικανός πρώην υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Δεκάδες πρώην αστυνομικοί και πυροσβέστες με τη βοήθεια μεγαλοδικηγόρων, γιατρών και ειδικών αξιωματικών της αστυνομίας συνελήφθησαν χτες στη Ν. Υόρκη. καθώς διαπιστώθηκε πως έπαιρναν πάνω από μία δεκαετία συντάξεις-μαϊμού, με πρόσχημα ψυχικά και σωματικά τραύματα που ισχυρίστηκαν πως υπέστησαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη 2001.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες στη διάρκεια πολύωρων συγκρούσεων ανάμεσα στο στρατό της ΛΔ Κονγκό και σε ένοπλες ομάδες αυτονομιστών στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της κεντροαφρικανικής χώρας, Λουμούμπασι.

ΚΑΪΡΟ.-- Για την 1η Φλεβάρη αναβλήθηκε χτες η έναρξη της δίκης σε βάρος του ανατραπέντα προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μούρσι, καθώς η εμφάνισή του στο δικαστήριο στάθηκε αδύνατη λόγω πυκνής ομίχλης που απέτρεψε τη μεταφορά του μ' ελικόπτερο στο δικαστικό μέγαρο του Καΐρου. Ο Μούρσι κατηγορείται μεταξύ άλλων για το θάνατο διαδηλωτών στη διάρκεια της θητείας του και για «συνεργασία με ξένες ομάδες σε βάρος των συμφερόντων της Αιγύπτου».

ΟΤΤΑΒΑ.-- Δεκάδες κατοικίες εκκενώθηκαν τα ξημερώματα στο Πλάστερ Ροκ του Καναδά μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς, συνεπεία εκτροχιασμού βαγονιών εμπορικής αμαξοστοιχίας που μετέφερε αργό πετρέλαιο και προπάνιο...

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Εκλογές για την Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση θα διεξαχθούν στις 9 Μάρτη όπως ανακοίνωσε χτες η ΛΔ Κορέας. Τα μέλη της Συνέλευσης εκλέγονται για πενταετή θητεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επενδυτικά σχέδια δισεκατομμυρίων δολαρίων (2015-03-17 00:00:00.0)
Δημιουργία περιφερειακής αστυνομικής δύναμης (2014-12-10 00:00:00.0)
Είδε τον Μούρσι η Αστον (2013-07-31 00:00:00.0)
Στην κόψη του ξυραφιού (2013-07-27 00:00:00.0)
Κλιμάκωση πιέσεων από τις ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή (2012-07-17 00:00:00.0)
Στόχος: η προετοιμασία της επίθεσης στο Ιράν (2008-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ