Σάββατο 12 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΕΥΚΑΔΑ
Επιτροπή Αγώνα και συμμετοχή στην απεργία

Επιτροπή Αγώνα για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης συγκροτήθηκε στη Λευκάδα σε σύσκεψη φορέων του νομού με θέμα την Κοινωνική Ασφάλιση, μετά από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου του νησιού. Την Επιτροπή Αγώνα, εκτός από το ΕΚ, αποτελούν: τοΕμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία των Επαγγελματοβιοτεχνών, η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων -Νηπιαγωγών, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου.

Πρώτη αγωνιστική εκδήλωση της Επιτροπής Αγώνα είναι η απεργία στις 17 του Μάη, στην οποία καλεί όλους τους Λευκαδίτες να απεργήσουν και να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 9:30 π.μ. στον Αγιο Μηνά.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα καλεί το λαό του νησιού: «Να επαναβεβαιώσουμε την αγωνιστική μας επαγρύπνηση με μια μεγαλύτερη συμμετοχή στην απεργία στις 17 του Μάη, γιατί παρά την αναδίπλωση δεν πρόκειται να κάνουν πίσω από τις προτάσεις τους, που ξεσήκωσαν τη λαϊκή κατακραυγή».

«Οι εργαζόμενοι -σημειώνει η Επιτροπή Αγώνα- δεν ξεχνούν τα αποτελέσματα του πρώτου ψευτοδιαλόγου. Γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι τίποτα δεν έχει «κλείσει» για το Ασφαλιστικό και δε θα επιτρέψουν σε κανένα να τους παραπλανήσει. Εμπόδιο στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης στέκονται οι αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και όλων όσοι πλήττονται από τα αντιασφαλιστικά μέτρα» υπογραμμίζοντας: «Σήμερα όμως δεν αρκεί η άμυνα! Επιβάλλεται να περάσουμε στην αντεπίθεση, προβάλλοντας και απαιτώντας στις 17 του Μάη την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας».

Και καταλήγει: «Οι εργατοϋπάλληλοι μαζί με τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους εμπόρους και τους αγρότες συντονίζουμε τα βήματά μας, υπερασπιζόμαστε δικαιώματα και κατακτήσεις, απορρίπτουμε κάθε μορφή ψευτοδιαλόγου και διεκδικούμε αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ