Σάββατο 12 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Απορρίπτουν και διεκδικούν

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις όλη τη βδομάδα και με ενδιάμεσο σταθμό τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 17.5.2001, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Τζάνειου νοσοκομείου δίνουν τη δική τους απάντηση στην καθημερινή εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς και στα γενικότερα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης.

Οι γιατροί του Τζάνειου αποφάσισαν ομόφωνα την αναστολή των τακτικών ιατρείων και των τακτικών χειρουργείων την ερχόμενη βδομάδα (14.5.2001 - 18.5.2001), γιατί δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες του Μάρτη και του Απρίλη. Αποχή απ' τις ίδιες εργασίες το ίδιο διάστημα αποφάσισε και το Σωματείο των Εργαζομένων. Εκτός απ' την πληρωμή οι γιατροί πιέζονται να μειώσουν ακόμα και τις ίδιες τις εφημερίες, που σημαίνει ότι οι συνθήκες νοσηλείας γίνονται επικίνδυνες.

Για τις 21.5.2001 οι γιατροί έχουν αποφασίσει 24ωρη απεργία και γενική συνέλευση την ίδια μέρα. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απάντηση, υπάρχει ειλημμένη απόφαση για εισήγηση στη νέα Γενική Συνέλευση να κλείσει η εφημερία.

Απόρριψη... διαλόγου στου Χατζηκώστα

Την ομόφωνη απόφαση για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 17.5.2001 πήραν χτες στη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Γιάννενα.

Στη διάρκεια της συνέλευσης υπήρξε μόνο ένας συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ που έφερε προς συζήτηση τα μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία όχι μόνο απορρίφτηκαν, αλλά η συνέλευση αποφάσισε και την απόρριψη του λεγόμενου κοινωνικού διαλόγου.

Επίσης οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να παλέψουν για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν την τελευταία δεκαετία απ' τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να αναγνωριστούν τα νοσοκομεία ως ανθυγιεινοί χώροι.

Τέλος, αποφάσισαν κινητοποιήσεις για προβλήματα του νοσοκομείου.

Προσκλητήριο από τον ιδιωτικό τομέα

«Στις 17 Μάη να βγούμε όλοι στους δρόμους». Το κάλεσμα αυτό απευθύνει προς τους εργαζόμενους του κλάδου το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων.

Οι επόμενες μέρες, τονίζει το σωματείο, θα είναι κρίσιμες και απαιτούν την κινητοποίηση όλων και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις 17 Μάη στην πανεργατική πανελλαδική απεργία και να διεκδικήσουν: Ούτε βήμα πίσω στα ασφαλιστικά δικαιώματα, κανένας διάλογος, να πληρώσουν κράτος και ολιγαρχία.

Το σωματείο καλεί σε προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) στις 9 π.μ.

Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν στις 16 του Μάη στις 2.30 μ.μ. στην πλατεία Βικτωρίας, έξω από τα γραφεία του Οργανισμού Διαμεσολάβησης (ΟΜΕΔ), όπου θα συζητιέται μεταξύ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και των εργοδοτικών φορέων η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2001.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ