Σάββατο 12 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πιο ψηλά, πιο δυνατά!

Στη Θεσσαλία, η δεύτερη κινητοποίηση για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Πρόνοιας και της Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 του Μάη, να είναι ισάξια - ει δυνατόν και επιτυχέστερη - της πρώτης που έγινε στις 26 του Απρίλη!

Αυτό το στόχο θέτουν - ως υπόσχεση προς εαυτούς και αλλήλους - οι Θεσσαλοί αγωνιστές και αισιοδοξούν να τον πετύχουν. Δεν είναι εύκολο, αν αναλογιστεί κανείς ότι η προηγούμενη κινητοποίηση ήταν η μεγαλύτερη του είδους που έγινε ποτέ στις τελευταίες δεκαετίες, καθώς η συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα ήταν, σχεδόν, καθολική και εκείνη τη μέρα περίπου 30.000 Θεσσαλοί διαδήλωναν, ταυτοχρόνως, στις πλατείες και στους δρόμους των πρωτευουσών και μικρότερων πόλεων των τεσσάρων νομών της περιοχής!

Η επίτευξη του φιλόδοξου στόχου δεν επαφίεται στη φιλοτιμία, ούτε, μόνο, στις αγωνιστικές διαθέσεις των Θεσσαλών, αλλά λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης.

Στην καλή οργάνωση της κινητοποίησης αποσκοπούν οι συσκέψεις Διοικητικών Συμβουλίων εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, των αγροτικών συλλόγων, των επαγγελματοβιοτεχνικών ενώσεων κι άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων, που πραγματοποιούνται συνεχώς τις τελευταίες μέρες.

Και τον αποτελεσματικό συντονισμό της πάλης έχουν στόχο οι συναντήσεις εκπροσώπων των Εργατικών Κέντρων, των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ, των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και των Ενώσεων Συνεταιρισμών, των Ομοσπονδιών ΕΒΕ.

Ως προπομπός μιας νέας επιτυχημένης κινητοποίησης στις 17 του Μάη λειτουργούν οι πικετοφορίες και άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Θεσσαλίας. Πετυχημένη ήταν η πικετοφορία του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών στο Βόλο, που ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας. Οι γυναίκες του Βόλου διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αντιασφαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης που πλήττει ιδιαίτερα και καίρια τα δικαιώματα των γυναικών. Νέα πικετοφορία θα γίνει στο Βόλο την Τρίτη 15 του Μάη, στις 7.30 μ.μ. από την πλατεία Ελευθερίας, με διοργανωτή τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου.

Ανάλογες αγωνιστικές δραστηριότητες προετοιμασίας θα διοργανωθούν τις επόμενες μέρες και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

Τη μέρα της νέας μεγάλης κινητοποίησης στη Θεσσαλία θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στις πόλεις της περιοχής. Προσυγκεντρώσεις θα κάνουν οι αγρότες για να φτάσουν όλοι μαζί στους χώρους των συγκεντρώσεων, ενώ ιδιαίτερα μαζική και δυναμική αναμένεται και η συμμετοχή των νέων, ιδιαίτερα των σπουδαστών.

Η αναμενόμενη επιτυχία της παλλαϊκής κινητοποίησης στη Θεσσαλία θα στείλει διπλό μήνυμα: Πρώτον, ότι οι Θεσσαλοί θέλουν να «διαλέγονται» με την κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό μόνο στους δρόμους του αγώνα κι όχι στα σαλόνια του «κοινωνικού διαλόγου», που προετοιμάζουν η εξουσία και οι «μουστερήδες» της και δεύτερον, ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη, με τη συνένωση των αγωνιστικών δυνάμεων, όλων των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής, σ' ένα κοινό Λαϊκό Μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ