Τετάρτη 23 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 56
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Η μυρουδιά του κουναβιού

Εκσυγχρονιστής. «Βέρος» - δεκατεσσάρων καρατίων - κι ατρόμητος, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα 'βαλε και με τον Χριστόδουλο για τις αστυνομικές ταυτότητες και ετοιμάζεται να ξανασυγκρουστεί με το ιερατείο και για τον πολιτικό γάμο.

Αριστερός. Πρώην, εντάξει, αλλά αναγνωρίσιμος διανοούμενος κι όχι κανένα «ΠΑΣΟΚικό τσουτσέκι», που πέρασε από την Αριστερά και δεν ακούμπησε. Στα υπέρ του και το γεγονός ότι κατάφερε να ξεπεράσει το «κόμπλεξ» της αριστερής δημοκρατικής ευαισθησίας, χωρίς να ξευτελιστεί δημοσίως.

Εξωκοινοβουλευτικός υπουργός. Ελεύθερος, επομένως, να δράσει χωρίς αναστολές κοινοβουλευτικού τύπου και χωρίς να σκεφτεί το προσωπικό του πολιτικό κόστος. Βουλευτική έδρα δεν έχει για να χάσει κι αν τη χρειαστεί αργότερα «έχει ο θεός» και, προπάντων, έχει ο Σημίτης θέση στο «Επικρατείας».

Αρα, ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση και ό,τι πρέπει για ν' αναλάβει το βάρος να «περάσει» το νέο «τρομονόμο», όπως απαιτούν οι Αμερικανοί και «επιβάλλουν οι περιστάσεις».

Είναι, όμως, μπαγάσας. Δεν παραδέχεται ότι με το νόμο του επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους Ελληνες, αλλά θέλει να μας ξεγελάσει πως «το κάνει για το καλό μας». Για ν' αντιμετωπιστεί, λέει, η τρομοκρατική δράση της «17 Νοέμβρη» και η οργανωμένη εγκληματικότητα.

Διαμαρτύρεται: «Με κατηγορείτε αδίκως. Δεν είναι στις προθέσεις μου να πλήξω τα δημοκρατικά δικαιώματα. Ο δικός μου νόμος είναι καλός και δίκαιος, δε μοιάζει με εκείνον του Μητσοτάκη που ήταν κακός και άδικος». Οπα, ρε μεγάλε! Για «Αμερικανάκια» μας πέρασες; Δεν τρώμε κουτόχορτο οι Ελληνες κι έχουμε πείρα κι εμπειρία από τους αμερικανόφερτους «τρομονόμους».

«Αθώα περιστερά» θέλει να μας παρουσιαστεί ο «δικός μας», αλλά το κουνάβι κι αν θέλει να κρυφτεί, πλησιάζοντας στο κοτέτσι γνωρίζεται από τη μυρωδιά του. Και τούτο το νομοθέτημα «βρωμάει», απ' την πρώτη μέχρι την τελευταία αράδα του, «τρομοκρατίλα» και «αμερικανίλα». Συναχωμένοι δεν είναι οι Ελληνες.

Ελα τώρα, αναγνώστη, και πες ότι η κυβέρνηση τα καταφέρνει να «περάσει» από τη Βουλή τον «τρομονόμο» - μάλλον θα το πετύχει εύκολα, εκτός των άλλων και γιατί διαθέτει υπουργό Δικαιοσύνης που σκέφτεται και ενεργεί σαν «αριστερή αλεπού» και «εκσυγχρονιστική νυφίτσα» - κι αρχίσει να τον εφαρμόζει. Ρωτώ τον «μεγάλο» που «κλαίγεται» ότι τον αδικούμε κατηγορώντας τον ως «τρομοκράτη»:

Ποιος εγγυάται ότι δε θα χαρακτηριστεί το ΚΚΕ «εγκληματική οργάνωση», ώστε ν' αρχίσουν οι διώξεις στελεχών, μελών και οπαδών του για τις πολιτικές δραστηριότητές τους;

Ποιος θα μας προστατέψει απ' τη ρουφιανιά των «μετανοημένων» εγκληματιών και την ασύδοτη δράση των προβοκατόρων της Αστυνομίας;

Ποιος θα μας γλιτώσει από τον «ερευνητή» των απόρρητων προσωπικών δεδομένων μας, από τον «ελεγκτή» του DNA μας;

Ποιος θα εμπιστευτεί τα δικαστήρια χωρίς ενόρκους, που θα στηρίζονται σε ανώνυμες καταθέσεις και σε αστυνομικά πορίσματα σκοπιμότητας, που θα στερούν τα υπερασπιστικά δικαιώματα του κατηγορουμένου;

Ε, δεν πρόκειται να δεχτούν αυτόν τον «τρομονόμο» οι Ελληνες. Γιατί είναι δημοκράτες και θέλουν να νιώθουν ελεύθεροι. Γιατί ποτέ δε δέχτηκαν να «πουλήσουν την ψυχή τους» για να εξασφαλίσουν την «ησυχία» τους. Γιατί ντρέπονται να φοβούνται και φοβούνται να ντρέπονται.

Αύριο στην πλατεία Κάνιγγος θα δείξουν οι Αθηναίοι τι πιστεύουν, πώς παλεύουν, πού στοχεύουν. Και μεθαύριο όλοι οι Ελληνες, παντού στην Ελλάδα...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ