Τετάρτη 23 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενδιαφέρουσα ημερίδα στο Τζάνειο

Ενα πρωτοποριακής έκτασης δίκτυο, το HYGEIAnet, όπου οι χρήστες γιατροί από κάθε φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας μπορούν μέσω του διαδικτύου να παίρνουν πληροφορίες για προηγούμενα στοιχεία των ασθενών, να έχουν πρόσβαση σε εργαστηριακά δεδομένα, να λαμβάνουν και να μεταδίδουν εικόνα (ηλεκτροκαρδιογράφημα, ακτινογραφίες), όπως επίσης και να έχουν άμεση - παράλληλη συζήτηση με ειδικούς που θα σχολιάσουν τα νέα δεδομένα και θα δώσουν οδηγίες, λειτουργεί πιλοτικά στην περιφέρεια Κρήτης.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χτες για την ημερίδα επισημάνθηκε ότι πρέπει να δοθούν οι εγγυήσεις για το απόρρητο τέτοιων δραστηριοτήτων.

Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στη 2η Επιστημονική Ημερίδα που πραγματοποιεί το Σάββατο 26 Μάη 2001 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά (Καραολή και Δημητρίου 80) το Τζάνειο νοσοκομείο σε συνεργασία με το Johns Hopkins Hospital και το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας της Κρήτης.

Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν επίσης ενδιαφέροντα θέματα όπως για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις μεταμοσχεύσεις, αλλά και ιατροκοινωνικά θέματα που αφορούν στην ιατρική ηθική και την ευθανασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ