Τετάρτη 23 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΧΝΙΚΟΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ»
Συγκέντρωση στο νέο αεροδρόμιο

Την κατηγορηματική τους αντίθεση στο ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) εξέφρασαν χτες οι τεχνικοί της εταιρίας, που πραγματοποίησαν 3ωρη στάση εργασίας (10 π.μ. - 1 μ.μ.) και συγκέντρωση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ).

Η χτεσινή κινητοποίηση που κήρυξε η Ενωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων ΟΑ (ΕΠΤΑΟΑ) ήταν η πρώτη που έγινε στο ΔΑΑ - στην αίθουσα αναχωρήσεων - και ήταν επιτυχής, σπάζοντας έτσι την επιχειρούμενη «γκετοποίηση» του χώρου.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΤΑΟΑ Κλ. Τρατράς, ο οποίος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στην ΟΑ δε θα ανεχτούν τη διάλυση της εταιρίας, την απώλεια θέσεων εργασίας και μάλιστα σε τεχνολογίες αιχμής και την αποστολή αεροσκαφών σε επισκευαστικά κέντρα του εξωτερικού για επισκευές που γίνονται χρόνια τώρα στην τεχνική βάση του εθνικού αερομεταφορέα με ασύγκριτα μικρότερο κόστος. Αναφερόμενος στην Τεχνική Διεύθυνση της ΟΑ, αφού υπογράμμισε ότι η εταιρία θεωρείται από τους πρώτους σε ασφάλεια αερομεταφορείς, λόγω της καλής συντήρησης του στόλου των αεροσκαφών της, τόνισε ότι έχει την τεχνογνωσία και τις δυνατότητες να επισκευάζει αεροσκάφη όλων των ελληνικών αεροπορικών εταιριών, αλλά και πολλών άλλων ξένων εταιριών. Αυτό θα έδινε τη δυνατότητα σε χιλιάδες Ελληνες να εξασφαλίσουν εργασία υψηλών προδιαγραφών. «Αντί αυτού όμως - επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΤΑΟΑ - η Τεχνική Διεύθυνση της ΟΑ συρρικνώνεται, διώχνονται με κάθε τρόπο έμπειροι τεχνικοί και έτσι χάνεται και πολύτιμο συνάλλαγμα».

Καταλήγοντας ο Κλ. Τρατράς τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στην ΟΑ θα αντισταθούν σε κάθε λογική ξεπουλήματος του ομίλου στους διάφορους διαπλεκόμενους.

Σε ανακοίνωση που μοίρασαν οι τεχνικοί της ΟΑ προς όλους τους εργαζόμενους του ΔΑΑ, ανάμεσα στα άλλα, επισημαίνεται ότι το νέο αεροδρόμιο εκτός από κόμβος μεταφοράς επιβατών και μέσο προσκόμισης κερδών στη «Χόχτιφ» και τους λοιπούς εργοδότες, είναι και χώρος καθημερινού μόχθου χιλιάδων εργαζόμενων ανθρώπων, που δικαιούνται και απαιτούν βελτίωση συνθηκών εργασίας, αποδοχών, ασφάλισης και ασφάλεια για το μέλλον τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ