Τετάρτη 23 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΙΟΝΥΣΟΣ»
Καταστρέφεται η πλατεία

Την πλήρη και άμεση αποκατάσταση της πλατείας ζητά με απόφασή του το 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα

Την καταστροφή της πλατείας Διονύσου, από την Εταιρία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων, επισήμανε η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σε εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα. Το ζήτημα είχε τεθεί και στο προηγούμενο συμβούλιο, αλλά όπως τότε έτσι και χτες η Συμπαράταξη δεν πήρε καμία απάντηση. Ο πρόεδρος του ΔΣ, Αρτ. Αναπλιώτης, δεσμεύτηκε από την πλευρά του ότι στο επόμενο συμβούλιο θα καλέσει τον εκπρόσωπο του δήμου στην ΕΕΑΧ, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για ποιο λόγο δεν ενημέρωσε το συμβούλιο για την καταστροφή της πλατείας.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή της πλατείας έχει κατασκευαστεί γκαράζ 16 τουριστικών λεωφορείων - για αποβίβαση και επιβίβαση των επισκεπτών της Ακρόπολης - παραπλεύρως του εστιατορίου «Διόνυσος» και που έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή της.

Από την πλευρά του, το 1ο Διαμερισματικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων με ομόφωνη απόφασή του, ζητά την πλήρη και άμεση αποκατάσταση της πλατείας Διονύσου στην προηγούμενη μορφή της, κατόπιν πρότασης του συμβούλου της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Θ. Ανανίδη.

Το θέμα πάντως είναι σε εξέλιξη και εκείνο το οποίο μένει να δούμε, είναι αν η δημοτική αρχή θα καλέσει τον εκπρόσωπο του δήμου στην ΕΑΑΧ και ποια στάση θα κρατήσει στην καταστροφή ενός ακόμη δημόσιου χώρου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ