Τετάρτη 23 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περί ευαισθητοποίησης

Με κοινή ραδιοφωνική εκπομπή εγκαινιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η χτεσινή μέρα - η 22η Μάη - ως «Μέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης των Πολιτών για τις Δασικές Πυρκαγιές». Στην κατεύθυνση αυτή άμεσα θα ξεκινήσει η μετάδοση σχετικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών μηνυμάτων και η έκδοση φυλλαδίων, που θα καλούν τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Μάλλον προς την κυβέρνηση θα έπρεπε να στραφεί η προσπάθεια ευαισθητοποίησης, η οποία πρώτα «οπλίζει» το χέρι των εμπρηστών - πολλές φορές μάλιστα κρατά η ίδια τον πυρσό - και μετά υποκριτικά καλεί σε βοήθεια τους πολίτες. Η κυβερνητική πολιτική για τα δάση - προσπάθεια εξασφάλισης εσόδων από τη νομιμοποίηση παρανομιών, καταπατήσεων, εκχερσώσεων κλπ. και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των κερδοσκόπων - είναι τέτοια που οδηγεί στον αφανισμό τους. Ταυτόχρονα, οι αρμόδιες υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών πάσχουν από υποδομές και προσωπικό.

Η... ευαισθησία της κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά το πράσινο γενικότερα, είναι συνώνυμη με την κατάργησή του και χαρακτηριστική στην κατεύθυνση αυτή είναι η παράδοση των ελάχιστων ελεύθερων χώρων της πόλης της Αθήνας στο μεγάλο κεφάλαιο για την «αξιοποίησή» τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ