Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερωτήματα για τις παραιτήσεις στη ΝΕΡΙΤ

Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται από τις παραιτήσεις του Αντώνη Μακρυδημήτρη (προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΝΕΡΙΤ) και του Ροδόλφου Μορώνη (αναπληρωτή προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου, υπεύθυνου για το σχεδιασμό προγράμματος της ΝΕΡΙΤ). Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, και οι δύο παραιτήθηκαν λόγω κυβερνητικών παρεμβάσεων, κάτι το οποίο υπαινίσσεται και ο Ρ. Μορώνης, με κείμενο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του στο facebook. «Αν διακηρύττεις ότι θέλεις να φτιάξεις κάτι ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ποιοτικό αλλά δεν το εννοείς, μην το αναθέτεις σε κάποιον που το εννοεί...», λέει.

Δημοσιεύματα αναφέρουν, επιπλέον, ότι οι παραιτήσεις και των δύο προκλήθηκαν εξαιτίας κυβερνητικών παρεμβάσεων, προκειμένου να μη μεταδοθεί η σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Η χτεσινή «Αυγή» κάνει λόγο για παρέμβαση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, ώστε να μη μεταδοθεί μία από τις δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. συνέντευξη Τύπου και ομιλία).

Ο «Ριζοσπάστης» επικοινώνησε αρχικά με τον Ρ. Μορώνη και στη συνέχεια με τον Αντ. Μακρυδημήτρη. Ο Ρ. Μορώνης επιβεβαίωσε την κυβερνητική παρέμβαση και μίλησε για σταγόνα που «ξεχείλισε το ποτήρι». Σε ερώτηση εάν ο ίδιος έγινε αποδέκτης αυτής της παρέμβασης και εάν αυτή έγινε γραπτώς ή προφορικώς, απάντησε πως δεν επικοινώνησε κάποιος μαζί του, αλλά με τον Αντ. Μακρυδημήτρη.

Στη συνέχεια και στην τηλεφωνική επικοινωνία του «Ριζοσπάστη» με τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ, ο Αντ. Μακρυδημήτρης - χωρίς να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει - απάντησε πως εξαιτίας της φόρτισης από το συγκεκριμένο γεγονός δεν ήταν σε θέση να μιλήσει και παρέπεμψε στον Ρ. Μορώνη.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρ. Μορώνης είχε ενημερώσει από τις 2 Σεπτέμβρη τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, Θόδωρο Φορτσάκη, ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος για το νέο ΔΣ.

Για «πρωτοφανή πραξικοπηματική λογοκριτική ενέργεια της κυβέρνησης» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε χτεσινή του ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι έγινε «με παρέμβαση προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού» και «προκάλεσε την παραίτηση ακόμα και της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης της ΝΕΡΙΤ».

Από την πλευρά της, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη, σε δηλώσεις της, χωρίς να απαντά στην κατηγορία της κυβερνητικής παρέμβασης, αναφέρει ότι «όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πήραν μία μετάδοση από τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τσίπρας πόσες θέλει;» και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αυτός που «στο παρασκήνιο συναλλασσόταν για να εξασφαλίζει (...) προνομιακή μεταχείριση και διπλάσια προβολή από τα υπόλοιπα κόμματα».

Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το ζήτημα της ΝΕΡΙΤ ζήτησε χτες η ΔΗΜΑΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ