Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Ετοιμος να συγκυβερνήσει με όποιον βγει πρώτος

Τη διαθεσιμότητά του να στηρίξει την οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας, προκειμένου να συνεχιστεί η πολιτική του ευρωμονόδρομου σε βάρος του λαού και σε όφελος των μονοπωλιακών ομίλων, επανέλαβε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 79ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Το Ποτάμι δεν δημιουργήθηκε γιατί κάποιοι από εμάς θέλουν ένα υπουργείο», είπε, και συνέχισε λέγοντας ότι το Ποτάμι είναι ένα κίνημα το οποίο θέλει να κυβερνήσει. «Θέλουμε να κυβερνήσουμε γιατί έχουμε λύσεις και μπορούμε να βοηθήσουμε τη χώρα μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, έστειλε μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι «είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε τη στιγμή που πρέπει με αυτούς που ο ελληνικός λαός θα έχει αποφασίσει το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα». Εταξε, μάλιστα, ότι «υπουργοί θα γίνουν οι καλύτεροι, δεν θα μοιράσουμε θέσεις».

Ζήτησε από τις άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν σε ένα νέο εκλογικό νόμο, ένα αναλογικό σύστημα, καθώς - όπως είπε - μπαίνουμε σε μια νέα φάση όπου θα έχουμε κυβερνήσεις συνεργασίας.

Ερωτώμενος για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι «το Σύνταγμα επιτάσσει να βγάζει Πρόεδρο τον καλύτερο, τον πιο άξιο», ενώ έψεξε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι «η κυβερνητική παράταξη ψάχνει μια μετριότητα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όποιος και να προταθεί, δεν θα τον ψηφίσω».

«Τα δυο κόμματα πρέπει να συμφωνήσουν. Πιστεύουμε ότι μπορεί να βγει Πρόεδρος από αυτήν τη Βουλή. Αποψή μου να μην είναι πολιτικός», συμπλήρωσε, επιδιώκοντας και αυτός από το πόστο του την περιλάλητη κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα, ώστε να περάσουν απρόσκοπτα και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ