Πέμπτη 31 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 52
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΧΝΙΚΟΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα

Σε αγώνα για την αποτροπή των κυβερνητικών σχεδίων απαξίωσης και αποκοπής της Τεχνικής Διεύθυνσης από τον όμιλο της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), αποφάσισαν να προχωρήσουν οι τεχνικοί του εθνικού αερομεταφορέα, που από σήμερα παύουν να προσφέρουν υπερεργασία.

Την απόφαση αυτή πήραν σε Γενική τους Συνέλευση τα μέλη της Ενωσης Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων ΟΑ (ΕΠΤΑΟΑ), επισημαίνοντας ότι η εποχή των «λόγων» τελείωσε, αφού οι εργαζόμενοι εξάντλησαν κάθε περιθώριο καλόπιστου διαλόγου, αλλά η αντιμετώπιση των αρμοδίων δεν ήταν αντίστοιχη. Στη Γενική τους Συνέλευση οι τεχνικοί της ΟΑ αποφάσισαν, επίσης: Να εφαρμόζουν πιστά από την ερχόμενη Δευτέρα τις διαδικασίες και τους χρόνους. Εξι κυλιόμενες στάσεις εργασίας, αρχής γενομένης από τις 12 Ιούνη 2001. Δύο 24ωρες απεργίες στις 19 και 26 του Ιούνη με διανομή ενημερωτικού υλικού στο επιβατικό κοινό με τις θέσεις των εργαζομένων.

Η ΕΠΤΑΟΑ καλεί σε συστράτευση όλους τους εργαζόμενους στην ΟΑ και ζητά την αμέριστη και με οποιοδήποτε τρόπο κάλυψη των κινητοποιήσεων από ΓΣΕΕ, ΕΚΑ και ΟΣΠΑ. Επίσης, καλεί τους βουλευτές και τη Βουλή να υποστηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων για την προστασία της ελληνικής περιουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ