Πέμπτη 31 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 54
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών
Επέτειοι

Την Κυριακή 3-6-01, τα παρακάτω Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ, πραγματοποιούν τις εκδηλώσεις τους:

  • Νέας Σμύρνης στις 6.30 μμ, στην Πλατεία Σκατζουράκη, την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή τιμής και μνήμης για τους πεσόντες αγωνιστές της Ν. Σμύρνης, κατά την περίοδο της ιταλογερμανικής κατοχής 1941 - '45. Καλούνται όλα τα Παραρτήματα της γύρω περιοχής να τιμήσουν την εκδήλωση (να φέρουν και τα λάβαρα τους).
  • Ο Δήμος Χαλανδρίου και το τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ, στις 10.15 πμ, τελούν στο Ναό του Αγίου Νικολάου (Κεντρική Πλατεία) μνημόσυνο για όλους τους αγωνιστές που εκτελέστηκαν στην περιοχή, καθώς και για όλους τους Χαλανδριώτες που εκτελέστηκαν ή έπεσαν μαχόμενοι τους Γερμανούς κατά την περίοδο της Κατοχής.
  • Αμφισσας, στις 11.30 πμ, τελεί το καθιερωμένο ετήσιο τρισάγιο, για τους εκτελεσμένους - από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής - αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Η εκδήλωση θα γίνει στον τόπο που εκτελέστηκαν οι τιμώμενοι αγωνιστές, στην Αγία Τριάδα Καλοσκοπής.

- Πούλμαν για την εκδήλωση δρομολογούν: Τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ, που ξεκινούν από την Πλατεία Κάνιγγος στις 7 πμ. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ: 8234.296 και 8222.952. και η ΠΕΑΤΑΘ-ΔΣΕ(τηλ: 58.17.384).

  • Η ΝΕ Θεσσαλίας και η ΝΕ Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ με την υποστήριξη του Δήμου Καρδίτσας διοργανώνουν εκδήλωση στο Τσαρδάκι της Νευρούπολης Καρδίτσας, την Κυριακή 3-6-01, στις 11 πμ. Θα τιμηθούν τα 60 χρόνια του ΕΑΜ, τα 55 του ΔΣΕ, καθώς και η επέτειος της προσγείωσης του σοβιετικού αεροπλάνου στο αεροδρόμιο του ΕΛΑΣ, που έφερε τη σοβιετική στρατιωτική αποστολή, με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Ποπόφ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ