Πέμπτη 31 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 53
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Νόμιμες οι βίλες, παράνομα τα προσφυγικά

Την αντίδραση των κατοίκων (προσφυγών περιόδου 1914 - 1924) της περιοχής του Πανοράματος Θεσσαλονίκης, των οποίων τα κληροτεμάχια (όπου βρίσκονται οι κατοικίες τους) κρίθηκαν αναδασωτέα, μετέφερε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης θέτοντας το ερώτημα «τι μέλλει γενέσθαι» με το πρόβλημα αυτό.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υφυπουργός Γεωργίας Φώτης Χατζημιχάλης, επισήμανε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα της παραχώρησης των εκτάσεων του Πανοράματος στους δικαιούχους, υποστηρίζοντας ότι η μόνη λύση είναι αυτή που έχει προτείνει το υπουργείο Γεωργίας και προβλέπει την ανταλλαγή με άλλες εκτάσεις στις περιοχές Γεωργεβα και Πολυζοβα, μια ανταλλαγή που υποστήριξε ότι μπορεί να γίνει, μια και «δικαιούχος είναι το δημόσιο»

Ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, τόνισε αναφορικά με την κατάσταση που ισχύει στην περιοχή του Πανοράματος, ότι «δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά στην ιδία περιοχή, όταν κάποιοι άλλοι κτίζουν βίλες. Αυτή την ώρα υπάρχουν 30 βίλες κι κτίζονται άλλες τόσες. Από τα 652 στρέμματα της περιοχής τα 170 ήδη έχουν οικοδομηθεί. Ετσι υπάρχει ένα αίσθημα στους κατοίκους ότι υφίστανται αδικία από την πολιτεία. Πιστεύουν ότι η πολιτεία πρέπει να τους αποδώσει αυτό που δικαιούνται βάσει της ισονομίας δηλαδή τα κληροτεμάχιά τους». Οσο για τη λύση της ανταλλαγής που προτείνει το υπουργείο Γεωργίας ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως οι εκτάσεις αυτές αξιοποιούνται αγροτικά από κατοίκους του δημοτικού διαμερίσματος Ασβεστοχωρίου και αν προωθηθεί «θα έχουμε αντιμέτωπους δυο όμορους δήμους και θα αντιδικούν οι κάτοικοι μεταξύ τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ