Πέμπτη 31 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 52
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΕΔΗΝ
Αδράνεια του υπουργείου για απάτη στον «Ευαγγελισμό»

Να ενημερώσει την κοινή γνώμη για τις συγκεκριμένες ενέργειες τις οποίες έκανε για την έρευνα, τον έλεγχο και τη διαλεύκανση της υπόθεσης που προέκυψε σχετικά με την υπόθεση απάτης για την οποία κατηγορούνται δυο γιατροί του «Ευαγγελισμού» ζητεί με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) από το υπουργείο Υγείας.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια προχτές, όταν ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη κατ' εξακολούθηση εναντίον της Χρυσούλας Παχουλά - Παπαστεριάδη, διευθύντριας του Τμήματος Ανοσολογίας - Ιστοσυμβατότητας του Νοσοκομείου και της γιατρού Αικατερίνης Ταράση. Οι δυο γιατροί κατηγορούνται ότι κατάφεραν να πείσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου να χρησιμοποιούνται για τις εξετάσεις ηπατίτιδας και AIDS αντιδραστήρια ιδιωτικής εταιρίας, με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση του Νοσοκομείου αλλά και τον κίνδυνο λανθασμένων αναλύσεων. Την καταγγελία είχαν κάνει αρκετούς μήνες πριν δυο γιατροί του «Ευαγγελισμού».

«Η ΠΟΕΔΗΝ αφού έλαβε γνώση της καταγγελίας των δυο γιατρών, ζήτησε με την από 23.11.2000 επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας την άμεση παρέμβασή του», τονίζει στην ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα η ΠΟΕΔΗΝ είχε ζητήσει από τον υπουργό:

  • Να στείλει άμεσα οικονομικό έλεγχο, να διερευνήσει όλο το κύκλωμα αντιδραστηρίων και των μηχανημάτων των εργαστηρίων.
  • Να γίνει Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) του υπουργείου.
  • Να επανέλθουν οι καταγγέλλοντες στις θέσεις τους έως ότου βγουν οριστικά πορίσματα των ελέγχων Οικονομικού και Διοικητικού.

«Για ένα τόσο σοβαρό θέμα προτείναμε στον υπουργό να υλοποιηθούν τα συγκεκριμένα μέτρα και να μην αρκεστεί στην ΕΔΕ του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ και ζητά ενημέρωση για τις ενέργειες που έκανε το υπουργείο προς αυτή την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ