Πέμπτη 31 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ
Αλληλοβρίζονται οι συνυπεύθυνοι

«Είστε ψεύτες», «από την κακία θα σου πέσουν και τα υπόλοιπα μαλλιά» και, αντίστοιχα, «είσαι επικίνδυνος», «είσαι άσχετος», «πρέπει να κοκκινίζεις από την ντροπή σου»! Αυτές είναι μερικές μόνο από τις εκφράσεις που αντάλλαξαν χτες οι βουλευτές της ΝΔ με τον Κ. Λαλιώτη, στην «ενημέρωση» για τα δημόσια έργα που παρείχε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Μια συνεδρίαση, που σκόπιμα οδηγήθηκε σε αυτή την κατάσταση, αφού πρόθεση του Κ. Λαλιώτη ήταν η όξυνση των τόνων! Μάλιστα, ο πρόεδρος της επιτροπής υποχρεώθηκε να διακόψει τη συνεδρίαση προκειμένου να επέλθει ηρεμία όταν ο βουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης είπε αναφερόμενος στον υπουργό: «Προσπαθείς να μοιάσεις στον αείμνηστο Μένιο Κουτσόγιωργα. Ελπίζω να μην έχεις την τύχη του».

Συνολικά η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για νομοσχέδια που ευνοούν συγκεκριμένες εταιρίες, καθώς και για κακοτεχνίες στα δημόσια έργα. Ειδικά τη σύμβαση του αεροδρομίου των Σπάτων τη χαρακτήρισαν «κόλαφο και εθνική ντροπή».

Από την πλευρά του ο Κ. Λαλιώτης κατηγόρησε τη ΝΔ για ψέματα, που λέγονται για μικροκομματικούς σκοπούς. Οσον αφορά στην ουσιαστική πολιτική διαφοροποίηση ανάμεσα στις θέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ενδεικτική ήταν μια αποστροφή του λόγου του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, που επιχείρησε να αναδείξει τις διαφορές για τη σύμβαση του αεροδρομίου των Σπάτων λέγοντας: «Οι συμβάσεις που υπογράψαμε με τους Γερμανούς για το αεροδρόμιο είναι προς το συμφέρον του ελληνικού δημοσίου. Απλά ελληνικά: Η δική σας σύμβαση προέβλεπε 50 χρόνια συνεκμετάλλευση και η δική μας 30 χρόνια»!

Αναφορικά με τις δραστηριότητες της «Χόχτιφ» σχετικά με έργα γύρω από το αεροδρόμιο των Σπάτων, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ υποστήριξε πως «δεν υπάρχουν αιτήσεις για έργα γύρω από το αεροδρόμιο», προσθέτοντας ότι ακόμα και αν υπάρξουν, «για να γίνει μια επένδυση πρέπει να συμφωνήσει το ελληνικό δημόσιο και να το αποδεχτεί το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ