Τρίτη 7 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Ετοιμάζεται για συγκυβέρνηση και ανθρωποκυνηγητό

Τα κουμάντα του σχετικά με το με ποιον θα συγκυβερνήσει κάνει από τώρα ο Στ. Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού. Στο μεταξύ, δεν παραλείπει να παπαγαλίζει αντιδραστικές θέσεις, χιλιοειπωμένες, λίγο - πολύ, από όλες τις αστικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, τις επόμενες μέρες αναμένονται οι χωριστές επαφές που ζήτησε ο ίδιος ο Θεοδωράκης με τον Αντ. Σαμαρά και τον Αλ. Τσίπρα. «Θα αναζητήσω σημεία επαφής, παρά τις διαφωνίες μας, και με τους δύο. Εχω συγκεκριμένες προτάσεις να τους κάνω, η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς μικρές και μεγάλες συνεννοήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας την Κυριακή στον τηλεοπτικό «ΣΚΑΪ», ενώ δεν παρέλειψε να εντοπίσει θετικά σημεία και στους δύο...

Παράλληλα, ανέλαβε δέσμευση ότι πριν από τις εκλογές θα αποσαφηνίσει με ποιο κόμμα θα συνεργαστεί μετεκλογικά. «Το Ποτάμι θα πει προεκλογικά από ποιους πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα», είπε.

Λίγο αργότερα, ο Θεοδωράκης βρέθηκε στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, στην οδό Αχαρνών, όπου μίλησε με κατοίκους της περιοχής. Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, μίλησε για «δεξιό λάθος» και «αριστερό λάθος» στην αντιμετώπιση του ζητήματος: «Οι "δεξιοί" θα σου πουν "να δυσκολέψουμε τη ζωή των μεταναστών μπας και φύγουν" και οι "αριστεροί" θα σου πουν να ανοίξουμε τα σύνορα γιατί όλοι οι καλοί χωράνε. Δεν είναι έτσι», είπε ο Θεοδωράκης, διαστρεβλώνοντας θέσεις και αποσιωπώντας τις ρίζες προσφυγιάς και μεταναστευτικού, τον ιμπεριαλισμό, το εκμεταλλευτικό σύστημα που και ο ίδιος υπηρετεί.

Στο ίδιο μοτίβο, πρόσθεσε ότι δεν αποτελεί λύση ούτε η νομιμοποίηση όλων όσοι καταφέρνουν να μπουν στη χώρα, ούτε τα ανοιχτά σύνορα για να μπαίνει όποιος θέλει. «Οσοι έχουν ανάγκη προστασίας», είπε, «είναι δηλαδή πρόσφυγες και φεύγουν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν τη ζωή τους, η Ευρώπη θα πρέπει να τους παρέχει καταφύγιο. Οχι όμως μόνο η Ελλάδα. Ζητάμε Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου ώστε να δίνεται ευρωπαϊκό άσυλο και όχι ελληνικό, ιταλικό, ισπανικό κ.λπ. Ομως όσοι οικονομικοί μετανάστες μπαίνουν παράνομα στη χώρα πρέπει να επιστρέφονται πίσω στις χώρες τους και σε αυτό είναι απαραίτητη η βοήθεια της ΕΕ για να αναγκαστούν οι χώρες τους να τους δεχτούν πίσω», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρότεινε «να απαιτήσουμε σε συμμαχία κυρίως με τους Ιταλούς να φυλάσσονται τα σύνορα αποκλειστικά από τον Frontex».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ