Τρίτη 7 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σε εξέλιξη η επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού

Επικοινωνιακό «σόου» από τον πρωθυπουργό στη Βουλή μετά την κατάθεση του αιτήματος για «ψήφο εμπιστοσύνης»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης του λαού από την κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία, όπως έδειξαν τα όσα εκτυλίχθηκαν χτες τόσο κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της νέας (τέταρτης) περιόδου της Ολομέλειας της Βουλής, όσο και στο παρασκήνιο.

Ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, αμέσως μετά τη λήξη της τελετής κατέθεσε το αίτημα για «ψήφο εμπιστοσύνης» προς τη συγκυβέρνηση. Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, η συζήτηση επί της πρότασης ξεκινά 2 μέρες μετά την υποβολή του αιτήματος, διαρκεί έως τρεις μέρες και ολοκληρώνεται με ονομαστική ψηφοφορία. Στην προκειμένη περίπτωση, η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 8 Οκτώβρη και θα πρέπει να έχει λήξει έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Μετά τη λήξη της τελετής έναρξης της νέας περιόδου της Βουλής, ο πρωθυπουργός προσπαθώντας να δημιουργήσει «κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία της χώρας», ότι δήθεν «τα δύσκολα πέρασαν», δήλωσε μπροστά στις κάμερες: «Θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα, για την σταθερότητα, την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας»!

Στην πραγματικότητα, βέβαια, και η νέα περίοδος της Ολομέλειας της Βουλής θα κληθεί να επικυρώσει το νέο κύμα αντιλαϊκής επίθεσης, όπως αυτό σηματοδοτείται από τα όσα προβλέπονται στο «προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού» για το 2015, το οποίο κατατέθηκε χτες στη Βουλή, τα νομοσχέδια του υπουργείου Εργασίας για τον κατώτατο μισθό, τη ρύθμιση για τη «Διεύρυνση σημείων πώλησης μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων», το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων κ.ά.

Ομως, εκεί που το πολιτικό «θέατρο» σε βάρος του λαού άναψε «κόκκινο» ήταν στο καφενείο της Βουλής, όπου ο πρωθυπουργός συνομιλώντας με κυβερνητικούς βουλευτές ανέφερε σχετικά με το μονιμοποιημένο και διευρυμένο πλέον χαράτσι του ΕΝΦΙΑ: «Τα καινούργια εκκαθαριστικά δείχνουν πόσο μικρότερη είναι η επιβάρυνση σε σχέση με πέρυσι»... Ο εμπαιγμός «έπιασε ταβάνι» όταν οι βουλευτές της ΝΔ Μ. Χαρακόπουλος, Δ. Τζαμτζής και Φ. Αραμπατζή του πρότειναν για μια κατηγορία αγροτών «που θα συνταξιοδοτηθούν τον Ιούνιο του 2015, στα 67 χρόνια, να συνταξιοδοτηθούν τον Ιανουάριο του 2015». Αμέσως ο πρωθυπουργός μπροστά στους δημοσιογράφους κάλεσε στο τηλέφωνο τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, για να τακτοποιήσει το θέμα!

Ο πρωθυπουργός πέρασε και από το εντευκτήριο των βουλευτών και είχε διάλογο με τους «ανεξάρτητους» βουλευτές Κ. Γιοβανόπουλο και Χρ. Γιαταγάνα, δείχνοντας ότι φουντώνουν τα παζάρια για να εξασφαλιστεί η ψήφος «ανεξάρτητων» βουλευτών - συνολικά είναι 24 - τόσο για τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, όσο και για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ